Particulieren

Vanzelfsprekend zelfstandig!

Toegankelijkheid en vrij bewegen in en rond uw woning

Vrijheid en zelfstandigheid begint thuis. Vanzelfsprekend wilt u daar zo lang mogelijk blijven wonen. Wij bieden diverse oplossingen om uw woning en de buitenruimte toegankelijk te maken of te houden. Voor iedereen die slecht ter been is of in een rolstoel zit. Vaak worden deze oplossingen vergoed door uw gemeente vanuit de WMO. Lees wat u moet doen als u subsidie aan wilt vragen, of neem direct contact met ons op als u de aanpassing zelf betaalt of een budget van de gemeente heeft.

WMO subsidie aanvragen bij uw gemeente?

Wij gaan graag voor u aan de slag! Vraagt u subsidie aan, neem dan eerst contact op met uw gemeente. Zo voorkomt u vertraging en financiële verassingen. Als uw subsidie wordt toegewezen, dan laat de gemeente u weten hoe het traject verder verloopt. Dit kan per gemeente verschillen. Twee belangrijke onderdelen van de WMO zijn woningaanpassing en fysieke hulpmiddelen. Met onze oplossingen voor toegankelijkheid en diverse hulpmiddelen kunnen wij u op deze onderwerpen uitstekend helpen.

De WMO, voluit Wet Maatschappelijke Ondersteuning, is in 2015 in het leven geroepen met het doel om mensen zo lang mogelijk zelfstandig en in hun eigen omgeving te laten wonen. De uitvoer van de WMO ligt bij uw gemeente. Een veelheid aan diensten en producten komen in aanmerking om vergoed te worden vanuit de WMO. Zo ook onze drempeloplossingen, scootmobielbergingen en palen en beugels voor houvast. Voor meer informatie over de WMO kunt u terecht op de website van uw gemeente, of op:

Alle gemeenten hebben een loket voor de WMO. De gegevens van dit loket zijn op de website van uw gemeente te vinden. De werkwijze verschilt per gemeente, maar doorgaans kunt u de gemeente zelf benaderen voor subsidie. Maar ook uw huisarts, behandelend specialist of ergotherapeut kan u verder helpen om een subsidieaanvraag in gang te zetten. 

Jazeker, u kunt ook direct bij ons producten en diensten bestellen. Als u besluit om de producten zelf te betalen of u heeft een budget gekregen, dan kunnen wij direct voor u aan de slag.

 

In de volgende blokken treft u de producten en voorbeelden van oplossingen waar wij u mee kunnen helpen. Ook als uw behoefte er niet direct bij staat kunt u gerust contact met ons opnemen. Onze oplossingen zijn vrijwel altijd maatwerk, dus geen situatie is voor ons te complex. Vul het formulier onderaan de pagina in en voeg foto's toe om de situatie in beeld te brengen. Wij brengen dan binnen drie dagen geheel vrijblijvend een offerte uit!

Ja en nee. Dit is afhankelijk van de gemeente waar u woont en of u zelf betaalt of gebruik wilt maken van de WMO. Wij werken met een uitgebreid partnernetwerk. Indien uw gemeente een samenwerking heeft met een van onze partners, dan zult u meestal deze partner bij u thuis op bezoek krijgen om onze producten te installeren. Maar er zijn ook gemeenten waar wij direct voor werken en dan komen wij langs. Als u de voorzieningen zelf gaat betalen, dan overleggen wij met uw lokale partner over de uitvoering van de werkzaamheden. Uiteraard bent u altijd gegarandeerd van de beste en veiligste oplossing!

Onze hulpmiddelen voor in en om het huis

Onze producten vallen in een drietal categorieën. Als eerste bieden wij diverse hulpmiddelen die de toegankelijkheid van uw woning vergroten, van voordeur tot slaapkamer. Hieronder vallen scheggen, opritten, drempelhulpen, dorpelvangers en balkonverhoging. Voor iedere deur, maar ook bij andere obstakels in huis als trappetjes, afstapjes en de douchebak. Daarnaast leveren wij scootmobielbergingen en diverse accessoires om uw scootmobiel veilig en droog te stallen. Tot slot leveren we diverse hulpmiddelen voor houvast, zoals de Pakpaal. Bekijk hieronder diverse voorbeelden van onze oplossingen.

Onze werkwijze voor particulieren

Formulier

Vul onderstaand formulier in, voeg een foto toe en vermeld de maten.

Offerte

U ontvangt binnen drie dagen een voorstel met kostenindicatie.

Afspraak

Als u akkoord gaat met ons voorstel nemen wij contact op voor een afspraak.

Plaatsing

Wij of een van onze partners komt de hulpmiddelen plaatsen.

Factuur

Betaling per facuur, aan u of direct aan uw gemeente (WOZ)

Vraag vrijblijvend een offerte aan

of stel een vraag

Wensen | Om een nauwkeurige offerte voor u te kunnen maken zijn voor ons uw wensen van belang. Naar welke producten bent u op zoek en hoe gaan deze gebuikt worden. Voor een rolstoel, rollator of iemand slecht ter been?

Foto’s | Graag ontvangen wij een of meerdere foto’s met een ruim kader. Zo kunnen wij inschatten hoeveel ruimte er is voor het plaatsen van een oplossing en wat de ondergrond is.

Maatvoering | Geef hoogte, breedte en lengte aan vermeld ook hoe groot de beschikbare ruimte is. Op basis van uw gegevens kunnen wij in de meeste gevallen een passend voorstel maken. Indien nodig komen wij op locatie om in te meten.

Alle producten en doelgroepen

Galerijverhoging

Collectieve en grootschalige aanpassingen voor toegankelijkheid in wooncomplexen

Balkonverhoging

 Voor goede toegang tot het balkon, individueel vanuit de WMO of collectief voor een compleet wooncomplex

Drempelhulp

Individuele en/of kleinschalige aanpassingen voor toegankelijkheid  van gebouwen en woningen

Scootmobielberging

Oplossingen voor het veilig en droog stallen en opladen van scootmobielen

Hulp bij houvast

Oplossingen voor veilig en comfortabel voortbewegen in eigen huis of andere gebouwen

Corporaties & VVE

Voor renovatie en aanpassing van wooncomplexen

Bouw

Voor aannemers en installateurs actief in woningaanpassing en renovatie

Zorgdealers

Voor verstrekkers of bemiddelaars van hulpmiddelen in opdracht van gemeenten

Gemeenten

Voor hulpmiddelen ten behoeve van de uitvoering van de WMO

Bedrijven

Voor toegankelijkheid van werkplekken, winkels, restaurants, collegezalen, ......

Particulieren

Voor aanpassingen en fysieke hulpmiddelen om langer thuis te kunnen blijven wonen

Scroll naar top