Gemeenten

Vanzelfsprekend thuis wonen!

Voor toegankelijkheid en fysieke hulpmiddelen binnen de WMO

De uitvoering van de WMO is een omvangrijke taak. Twee belangrijke aspecten hierin zijn toegankelijkheid van woningen – onderdeel van woningaanpassing – en de verstrekking van fysieke hulpmiddelen. Deze dragen bij aan het zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. Wij produceren en leveren een reeks van producten voor woningaanpassing die bijdragen aan dit doel. Direct in opdracht van gemeenten, maar ook voor landelijke of lokale partijen die u ondersteunen bij de uitvoering van de WMO.

Vraagstukken rondom woningaanpassing

Geregeld krijgen wij vragen van gemeenten om te helpen met het toegankelijk maken van woningen en andere hulpmiddelen om langer thuis te kunnen blijven wonen. Elke situatie is anders, dus wij begrijpen dat dit de nodige hoofdbrekens op kan leveren. Wij kunnen u helpen. Dit kunnen wij direct en in uw opdracht bij de mensen thuis, maar als toeleverancier ook door onze producten te leveren aan (lokale) partijen waar u mee samenwerkt. U kunt bij ons terecht voor losse aanvragen, maar ook kunnen we met u een raamovereenkomst opstellen over het langdurig leveren en/of plaatsen van onze producten. Bent u op zoek naar oplossingen om uw eigen gebouwen, zoals stemlokalen, gemeentehuis of sportcomplexen, toegankelijker te maken, kijk dan bij Bedrijven

Veel gemeenten besteden het plaatsen van drempeloplossingen en fysieke hulpmiddelen uit aan zorgdealers, bouwbedrijven of andere partijen. In dat geval werken wij als toeleverancier voor laatst genoemde partijen. Wij sluiten aan op de samenwerkingsverbanden die er liggen of gewenst zijn. Indien een gemeente geen samenwerking heeft met een derde partij werken wij wel direct voor de gemeenten, of hebben wij zelf een samenwerking met een lokale partner.

Nee, wij plaatsen niet altijd zelf. De meeste van onze producten vinden hun weg naar onze partners, die voor ons plaatsen. Veel gemeenten hebben toegankelijkheid van woningen uitbesteed aan een lokale of landelijke partij. Veel van deze partijen kopen hun producten al bij ons. Heeft u interesse in onze producten? Wij gaan graag met uw lokale partner in gesprek om te kijken of onze producten in uw gemeente ook ingezet kunnen worden.

Ja, wij produceren producten voor toegankelijkheid die ook geschikt zijn voor alle gebouwen anders dan de eigen woning. Denk daarbij aan stemlokalen, gemeentehuizen, sportcomplexen, scholen, wijkgebouwen en alle andere vastgoedobjecten die u als gemeente beheert waar in en uitloop is van mensen en dus ook mindervaliden.

 

Kijk voor deze oplossingen op de klantpagina "Bedrijven".  Daar beschrijven wij de verschillende oplossingen voor gebouwen die geen woonfunctie hebben.

 

Toegankelijkheid voor bedrijven

Ja, indien gewenst nemen wij hulpmiddelen in depot. Wij demonteren drempeloplossingen en hulpmiddelen en slaan deze voor u op in ons magazijn. Zodra deze hulpmiddelen weer kunnen worden ingezet, dan kunnen wij deze voor u plaatsen. Indien u samenwerkt met een (lokale) partner voor plaatsen en/of demonteren van hulpmiddelen, dan kunnen wij ook alleen het depotbeheer uitvoeren.

Drempelhulpvoorzieningen worden vergoed vanuit de WMO. De WMO is persoonsgebonden. We zien dan ook geregeld dat er meerdere drempelhulpen en opritten zijn geplaatst op een galerij. Bewoners een het einde van de galerij moeten daarom nodeloos veel hobbels nemen. Een collectieve oplossing - een volledige galerijophoging zorgt ervoor dat alle deuren in een klap gelijkvloers worden. Deze oplossing plaatsen wij geregeld voor woningcorporaties en VVE's. Op onderstaande treft u meer informatie over collectieve oplossingen:

Corporaties & VVE's

Klaar voor de verkiezingen?

Toegankelijke stemlokalen

16 Maart zijn er weer verkiezingen voor de gemeenteraad. Wij helpen u graag met het toegankelijk maken van uw stembureaus voor mindervaliden.
Meer informatie

Onze hulpmiddelen voor de uitvoering van de WMO

Voor de uitvoer van de WMO leveren wij producten in een drietal categoriën. Als eerste  hulpmiddelen die de toegankelijkheid van de woning vergroten, zowel voor toegang tot de woning als vrij bewegen binnen de woning. Dit doen wij voor zowel huizen als appartementen.  Daarnaast leveren wij scootmobielbergingen en diverse accessoires. Wij hebben verschillende oplossingen voor het stallen, afgestemd op de eisen die in een bepaalde situatie gesteld worden. Brandveiligheid en vandalismeproof zijn hier belangrijke uitgangspunten. Tot slot leveren we diverse hulpmiddelen voor houvast, zoals de Pakpaal. Bekijk hieronder diverse voorbeelden van onze oplossingen.

Onze werkwijze voor gemeenten bij uitvoering WMO

Formulier

Vul onderstaand formulier in of bel ons op 078 - 617 2308

Overeenkomst

Bespreking mogelijkheden van enkele levering of raamovereenkomst

Inmeten

In overleg geeft u ons de gewenste oplossing door, of gaan wij voor inmeten.

Productie

In onze eigen hal produceren wij de materialen.

Plaatsing

Volgens afspraak plaatst uw lokale partner of wij de producten bij de gebruiker.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

of stel een vraag

Wensen | Om een nauwkeurige offerte voor u te kunnen maken zijn voor ons uw wensen van belang. Naar welke producten bent u op zoek en hoe gaan deze gebuikt worden. Voor een rolstoel, rollator of iemand slecht ter been?

Foto’s | Graag ontvangen wij een of meerdere foto’s met een ruim kader. Zo kunnen wij inschatten hoeveel ruimte er is voor het plaatsen van een oplossing en wat de ondergrond is.

Maatvoering | Geef hoogte, breedte en lengte aan vermeld ook hoe groot de beschikbare ruimte is. Op basis van uw gegevens kunnen wij in de meeste gevallen een passend voorstel maken. Indien nodig komen wij op locatie om in te meten.

Alle producten en doelgroepen

Galerijverhoging

Collectieve en grootschalige aanpassingen voor toegankelijkheid in wooncomplexen

Balkonverhoging

 Voor goede toegang tot het balkon, individueel vanuit de WMO of collectief voor een compleet wooncomplex

Drempelhulp

Individuele en/of kleinschalige aanpassingen voor toegankelijkheid  van gebouwen en woningen

Scootmobielberging

Oplossingen voor het veilig en droog stallen en opladen van scootmobielen

Hulp bij houvast

Oplossingen voor veilig en comfortabel voortbewegen in eigen huis of andere gebouwen

Corporaties & VVE

Voor renovatie en aanpassing van wooncomplexen

Bouw

Voor aannemers en installateurs actief in woningaanpassing en renovatie

Zorgdealers

Voor verstrekkers of bemiddelaars van hulpmiddelen in opdracht van gemeenten

Gemeenten

Voor hulpmiddelen ten behoeve van de uitvoering van de WMO

Bedrijven

Voor toegankelijkheid van werkplekken, winkels, restaurants, collegezalen, ......

Particulieren

Voor aanpassingen en fysieke hulpmiddelen om langer thuis te kunnen blijven wonen

Scroll naar top