Corporaties & VVE

Vanzelfsprekend wooncomfort!

Collectieve oplossingen voor toegankelijkheid van balkons en galerijen

Tot ver in de 20e eeuw werden wooncomplexen en flatgebouwen gebouwd met flinke dorpels bij de voordeuren, tot wel 18cm hoog. Veel van deze complexen worden nu gerenoveerd en gereed gemaakt voor levensloopbestendig wonen. Renovatie is een complexe operatie en vraagt om de nodige uitdagingen om bewoners zo min mogelijk overlast te bezorgen. Wij produceren zeer duurzame galerijverhoging en balkonverhoging. Ons modulaire systeem garandeert snelle plaatsing, tot meerdere etages per dag. 

Snel plaatsen, veilig en duurzaam, cruciaal bij renovatie!

Wooncomplexen renoveert u doorgaans eens in de dertig jaar. Dat betekent dat gebruikte materialen lang mee moeten gaan. Onze oplossingen met glasvezel of houtcomposiet panelen gaan minimaal dertig jaar mee. Zij voldoen aan de strengste eisen voor brandklasse en stroefheid. Indien nodig plaatsen we balustradeverhoging om te blijven voldoen aan wettelijke normen. Met ons modulaire vloersysteem zijn wij bovendien in staat om razendsnel te leggen. Zo lopen wij alle andere aannemers zo min mogelijk in de weg en bezorgen wij de bewoners minimale overlast.

Aan welke eisen vloeren en dus ook galerijverhogingen moeten voldoen hangt af van de locatie in het gebouw. Aan plekken waar veel wordt gelopen, zoals galerijen, worden strengere eisen gesteld dan minder belopen delen , balkons. Hieronder geven wij aan waaraan voldaan moet worden:

  • Galerijen: brandveildigheid Cfl en antislipwaarde R11
  • Balkons: brandveiligheid Dfl en antislipwaarde R10

Uiteraard voldoen al onze oplossingen aan de door u of in de wet gestelde eisen.

De materialen die wij gebruiken voor onze balkon- en galerijverhoging heeft weinig onderhoud nodig. Wij gebruiken composieten die mos en vuil werend zijn. Dat neemt niet weg dat jaarlijks reinigen en onderhouden van de verhoging zorgt dat de vloer langer mooi en veilig blijft. Veel van onze klanten vragen dan ook om jaarlijks onderhoud. Hiervoor kunnen wij een passend voorstel maken. 

Jazeker! Onze oplossingen voldoen aan eisen van brandveiligheid en slipveiligheid. Daarnaast houden wij goed in de gaten of na het verhogen van galerijen en/of balkons de balustrades nog wel hoog genoeg zijn. In offertes zullen wij dus ook altijd een advies en prijsopgaaf geven voor het verhogen van de balustrade indien dat nodig is. Voor het verhogen van de balustrades gebruiken wij lichtgewicht en fraai vormgegeven aluminium kokers.

Onze hulpmiddelen voor toegankelijkheid van wooncomplexen

Onze twee belangrijkste productgroepen voor het toegankelijk maken van wooncomplexen zijn verhoging van galerijen en verhoging van balkons. Indien nodig worden deze aangevuld met verhoging van de balustrade. Voor drempels en traptreden bij ingangen en portieken hebben wij standaard en maatwerk drempelhulpen beschikbaar. Voor extra houvast in de woningen bieden wij diverse beugels aan. Voor de berging van scootmobielen bieden wij individuele, maar ook collectieve oplossingen.

Onze werkwijze voor Woningcorporaties en VVE's

Formulier

Vul onderstaand formulier in of bel ons op 078 - 617 2308.

Bezoek

Wij komen bij u op locatie voor inmeten en doorspreken van uw wensen.

Offerte

Binnen twee weken ontvangt u van ons een voorstel en offerte.

Plaatsing

Wij of een van onze partners komen de producten plaatsen.

Onderhoud

Optioneel bieden wij een contract voor periodiek onderhoud en schoonmaak.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

of stel een vraag

Wensen | Om een nauwkeurige offerte voor u te kunnen maken zijn voor ons uw wensen van belang. Naar welke producten bent u op zoek en hoe gaan deze gebuikt worden. Voor een rolstoel, rollator of iemand slecht ter been?

Foto’s | Graag ontvangen wij een of meerdere foto’s met een ruim kader. Zo kunnen wij inschatten hoeveel ruimte er is voor het plaatsen van een oplossing en wat de ondergrond is.

Maatvoering | Geef hoogte, breedte en lengte aan vermeld ook hoe groot de beschikbare ruimte is. Op basis van uw gegevens kunnen wij in de meeste gevallen een passend voorstel maken. Indien nodig komen wij op locatie om in te meten.

Alle producten en doelgroepen

Galerijverhoging

Collectieve en grootschalige aanpassingen voor toegankelijkheid in wooncomplexen

Balkonverhoging

 Voor goede toegang tot het balkon, individueel vanuit de WMO of collectief voor een compleet wooncomplex

Drempelhulp

Individuele en/of kleinschalige aanpassingen voor toegankelijkheid  van gebouwen en woningen

Scootmobielberging

Oplossingen voor het veilig en droog stallen en opladen van scootmobielen

Hulp bij houvast

Oplossingen voor veilig en comfortabel voortbewegen in eigen huis of andere gebouwen

Corporaties & VVE

Voor renovatie en aanpassing van wooncomplexen

Bouw

Voor aannemers en installateurs actief in woningaanpassing en renovatie

Zorgdealers

Voor verstrekkers of bemiddelaars van hulpmiddelen in opdracht van gemeenten

Gemeenten

Voor hulpmiddelen ten behoeve van de uitvoering van de WMO

Bedrijven

Voor toegankelijkheid van werkplekken, winkels, restaurants, collegezalen, ......

Particulieren

Voor aanpassingen en fysieke hulpmiddelen om langer thuis te kunnen blijven wonen

Scroll naar boven