Bedrijven

Vanzelfsprekend meedoen!

Toegankelijkheid van uw bedrijfspanden en gebouwen

Vrijwel alle bedrijven, instellingen en non-profit organisaties beheren panden en gebouwen. Of het nu is om te werken, te leren of te recreëren, ze moeten te allen tijde goed toegankelijk zijn voor mindervaliden. In tijden van arbeidskrapte telt elke sollicitant! Maar ook vrije keuze van een school, museum, hotel of restaurant mag geen hobbel zijn. Stemlokalen moeten toegankelijk zijn volgens het College van de Rechten van de Mens. Zomaar een paar voorbeelden, want er zijn eindeloos veel plekken waar toegankelijkheid volstrekt vanzelfsprekend zou moeten zijn. Wilt u hier een start mee maken? Wij helpen u graag!

Kunnen mindervaliden bij u zelfstandig naar binnen?

Bij bedrijven die wij adviseren zien wij vaak een vicieuze cirkel. “Hier komen zelden mindervaliden, dus waarom zou ik mijn pand aanpassen?”. Tegelijkertijd hoor je: “ik weet niet of ik daar makkelijk en onopvallend naar binnen kan, dus ik ga er niet heen!” Met onze producten voor toegankelijkheid zoals opritten en drempelhulpen helpen wij u graag om deze vicieuze cirkel te doorbreken. Bieden onze producten nog geen 100% toegankelijkheid, dan haken wij de juiste partners aan. Wij stoppen niet bij de voordeur, maar volgen uw bezoekers door het hele gebouw.

De lijst met gebouwen waar wij u kunnen helpen met toegankelijkheid is oneindig. Zowel in het private als het publieke domein:

 

Privaat: bioscopen, theaters, musea, bedrijfspanden, fabrieken, vakantiehuizen, restaurants, pretparken, winkels, hotels, etc, etc.

Publiek: gemeentehuizen, stemlokalen, scholen, universiteiten, stations, zwembaden, sporthallen, wijkcentra, winkelcentra, etc, etc.

Vaak wel. Maar ook zonder subsidie is het goed om na te denken wat  inclusiviteit van mindervaliden u kan brengen. Meer bezoekers? Oplossing voor uw personeelstekort? Of omdat het zo is beschreven in het Europees verdrag van de rechten van de mens? Sinds 2018 is dit dan ook  een zeer belangrijk speerpunt van de Nederlandse overheid (lees meer).

In de huidige markt van arbeidskrapte telt iedere sollicitant. Toch zien wij in de praktijk nog weinig bedrijven waar participatie een feit is. Begin daarom vandaag nog met het toegankelijk maken van uw pand. Met simpele aanpassingen bent u vaak al een heel eind. Maak dit kenbaar in de vacature en zorg dat een nieuwe medewerker zich vanaf dag 1 welkom voelt. Écht welkom en niet omdat u subsidie krijgt.

Met lokale, landelijke en Europese verkiezingen heeft elke gemeente bijna jaarlijks een uitdaging om tientallen, zoniet honderden stemlokalen toegankelijk te maken. Een gigantische operatie. De wet schrijft dit voor en wij begrijpen dat dit u de nodige hoofdbrekens oplevert. Neem daarom contact met ons op en wij werken voor u een compleet plan uit om bij de volgende verkiezingen alle stembureaus toegankelijk te krijgen. Meestal leveren simpele oplossingen al een veilige en makkelijke entree voor mindervaliden op. Permanent of makkelijk afbreekbaar en op te slaan voor de volgende verkiezingen. Voor iedere situatie bieden wij een oplossing! 

Onze hulpmiddelen voor makkelijke toegang tot en in uw gebouwen

Toegankelijkheid van uw pand begint bij voordeur. Daarom hebben wij diverse oplossingen om toegang tot uw gebouw makkelijk en veilig te maken. Maar daar stop het niet. Ook voor vrij bewegen in uw gebouw hebben wij de nodige producten in ons portfolio. Van enkele deur of douchecel tot volledige ophoging van vloeren of balkons. Voor extra steun bij gaan zitten, liggen of staan bieden wij vaste en flexibele oplossingen voor houvast. Wij werken samen met vele partners om uw pand volledig toegankelijk te maken.

Onze werkwijze voor bedrijven

Formulier

Vul onderstaand formulier in, voeg een foto toe en vermeld de maten.

Inventarisatie

Samen met u inventarisen wij de benodige aanpassingen van uw gebouw(en)

Offerte

U ontvangt binnen een week een voorstel met kostenindicatie.

Productie

Indien akkoord starten wij de productie en haken de juiste partners aan

Plaatsing

Wij of een van onze partners komt de hulpmiddelen plaatsen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

of stel een vraag

Wensen | Om een nauwkeurige offerte voor u te kunnen maken zijn voor ons uw wensen van belang. Naar welke producten bent u op zoek en hoe gaan deze gebuikt worden. Voor een rolstoel, rollator of iemand slecht ter been?

Foto’s | Graag ontvangen wij een of meerdere foto’s met een ruim kader. Zo kunnen wij inschatten hoeveel ruimte er is voor het plaatsen van een oplossing en wat de ondergrond is.

Maatvoering | Geef hoogte, breedte en lengte aan vermeld ook hoe groot de beschikbare ruimte is. Op basis van uw gegevens kunnen wij in de meeste gevallen een passend voorstel maken. Indien nodig komen wij op locatie om in te meten.

Alle producten en doelgroepen

Galerijverhoging

Collectieve en grootschalige aanpassingen voor toegankelijkheid in wooncomplexen

Balkonverhoging

 Voor goede toegang tot het balkon, individueel vanuit de WMO of collectief voor een compleet wooncomplex

Drempelhulp

Individuele en/of kleinschalige aanpassingen voor toegankelijkheid  van gebouwen en woningen

Scootmobielberging

Oplossingen voor het veilig en droog stallen en opladen van scootmobielen

Hulp bij houvast

Oplossingen voor veilig en comfortabel voortbewegen in eigen huis of andere gebouwen

Corporaties & VVE

Voor renovatie en aanpassing van wooncomplexen

Bouw

Voor aannemers en installateurs actief in woningaanpassing en renovatie

Zorgdealers

Voor verstrekkers of bemiddelaars van hulpmiddelen in opdracht van gemeenten

Gemeenten

Voor hulpmiddelen ten behoeve van de uitvoering van de WMO

Bedrijven

Voor toegankelijkheid van werkplekken, winkels, restaurants, collegezalen, ......

Particulieren

Voor aanpassingen en fysieke hulpmiddelen om langer thuis te kunnen blijven wonen

Scroll naar top