Gevelrenovatie Driebergen

Q-netics realiseert voor Heuvelrugwonen planmatig onderhoud aan 64 woningen aan het complex de Groenhoek 110A-152B te Driebergen. De werkzaamheden worden in twee fases uitgevoerd, verdeeld in de hoofdactiviteiten gevels en galerijvloeren.

Gevels:

In de maand november worden de asbesthoudende gevelpanelen gesaneerd en voorzien van nieuwe kunststof panelen. Tijdens deze fase wordt het lood vernieuwd en de gevels voorzien van hoogwaardige isolatie. De bestaande houten kozijnen blijven behouden en worden slechts plaatselijk hersteld zodat deze weer jaren mee kunnen.

Het saneren van de gevelpanelen wordt uitgevoerd door de firma Rooseboom-Ede, de uitdaging van dit project lag met name bij het feilloos afstemmen van het saneren en opbouwen aangezien het een bewoond complex betreft.

Om dit in goede banen te leiden is er vooraf met alle betrokken partijen een planning samengesteld. Zowel de uitvoerende partijen als opdrachtgever en bewonerscommissie zijn hierin betrokken.

Op basis van dagproductie is het wooncomplex in blokken verdeeld en zijn de aan/afvoerwegen van materiaal op elkaar afgestemd voor een efficiënte en veilige werkomgeving voor zowel bewoners als vaklieden. Middels deze werkwijze hoeven de bewoners slechts één dagdeel hun woning te verlaten en zijn de gevels de zelfde dag nog voorzien van nieuwe isolatie.

Galerijvloeren:

In januari gaat de tweede fase van start, tijdens deze fase wordt de bestaande galerijvloerverhoging gesloopt en vervangen voor het Q-netics galerijvloersysteem.

 

  • gepland onderhoud
  • onderhoud aan balkonvloer
  • het verhogen van de balustrade
  • Balustrade verhoging
  • het verhoging van de balustrade