Galerijvloerverhoging Apeldoorn

In bestaande galerijflats heeft de entree van de woning vaak een grote opstap. Hierdoor zijn deze complexen niet geschikt voor minder mobiele bewoners. Deze situatie deed zich ook voor aan de Mathilde Wibautstraat te Apeldoorn. In opdracht van Nikkels Bouw verhoogde Q-netics hier de galerijvloeren en balustrades van Woningeigenaar de Woonmensen.

De verticale staanders van het bestaande hekwerk zijn op een innovatieve manier verlengd en voorzien van een extra horizontale handregel. Dit alles vervaardigd uit rvs en afgewerkt met poedercoating in de bestaande Ral-kleur.  Middels deze project gebonden oplossing is het nagenoeg niet te zien dat de balustrade is verhoogd.

Projectgegevens

  • Projectadres: Mathilde Wibautstraat 33 t/m 87 te Apeldoorn (2011)
  • Woningeigenaar:  De Woonmensen
  • Opdrachtgever: Nikkels Bouw

 Wat hebben we gedaan?

De Q-netics balkon- en galerijverhoging is opgebouwd uit lichtgewicht glasvezelversterkte panelen, ondersteund door een onderconstructie van aluminium kokers en verstelbare schroefvijzels. De complete galerijvloerverhoging heeft een gewicht van 20 kg/m2.

Het Q-netics systeem produceert minimaal contactgeluid, heeft een zeer goede drainage capaciteit, voldoet aan de hoge brandklasse Bfl/S1 en heeft de juiste stroefheid volgens NTA 7909. Tijdens het montageproces zijn de woningen ten allen tijde bereikbaar. Hierdoor is de overlast voor de bewoners minimaal.

Onze werkwijze

Tijdens elk project bespreken we alle details uitvoerig met de opdrachtgever en dragen we daar waar nodig creatieve detailoplossingen aan voor een zo goed mogelijk functioneel en visueel resultaat, aansluitend bij het beschikbare budget.