Galerijvloerverhoging Utrecht

In bestaande galerijflats heeft de entree van de woning vaak een grote opstap. Hierdoor zijn deze complexen niet geschikt voor minder mobiele bewoners. Deze situatie deed zich ook voor aan de Arabelladreef te Utrecht. In opdracht van aannemersbedrijf Nijhuis verhoogde Q-netics hier de balkon en galerijvloeren. 

De doorloophoogte op de galerij zou niet meer voldoen aan het bouwbesluit indien we de galerij tot aan het kozijn van de woningtoegangsdeuren zouden verhogen. Om die reden is in overleg met de opdrachtgever gekozen voor een korte helling tpv de woningtoegangsdeuren in combinatie met een lagere galerijvloerverhoging. Hierdoor was het tevens niet nodig om de balustrades te verhogen.

Projectgegevens

  • Projectadres: Arabelladreef 101 t/m 255  te Utrecht (2013)
  • Woningeigenaar: Portaal Utrecht
  • Opdrachtgever: Nijhuis Apeldoorn

 Wat hebben we gedaan?

De Q-netics balkon- en galerijverhoging is opgebouwd uit lichtgewicht glasvezelversterkte panelen, ondersteund door een onderconstructie van aluminium kokers en verstelbare schroefvijzels. De complete galerijvloerverhoging heeft een gewicht van 20 kg/m2.

Het Q-netics systeem produceert minimaal contactgeluid, heeft een zeer goede drainage capaciteit, voldoet aan de hoge brandklasse Bfl/S1 en heeft de juiste stroefheid volgens NTA 7909. Tijdens het montageproces zijn de woningen ten allen tijde bereikbaar. Hierdoor is de overlast voor de bewoners minimaal.

Onze werkwijze

Tijdens elk project bespreken we alle details uitvoerig met de opdrachtgever en dragen we daar waar nodig creatieve detailoplossingen aan voor een zo goed mogelijk functioneel en visueel resultaat, aansluitend bij het beschikbare budget.