Balkonverhoging Alphen a/d Rijn

Na diverse ontwerpvoorstellen en goed overleg heeft Wonen Centraal begin dit jaar Q-netics de opdracht gegeven om 78 balkons op te plussen aan de Europalaan. In een tijdsbestek van nauwelijks 3 weken is dit volledige project in mei gerealiseerd en opgeleverd.

Dit wooncomplex heeft typerende uitkragende balkons, voorzien van meerdere ongelijke hoeken. Het relatief kleine balkon van slechts 5M² heeft een flinke afstap waardoor de opdrachtgever het volledige vloeroppervlak inclusief balustrade verhoogd wilde hebben.

Een belangrijke eis van de opdrachtgever is dat de kozijnen goed bereikbaar blijven voor schilderwerk en dat alle afwerkprofielen in dezelfde kleur als de vloerpanelen worden geproduceerd. Wij hebben dit opgelost door ter plaatse van de kozijnen uitneembare RVS plinten toe te passen, dit alles is prefab geproduceerd in onze eigen metaalafdeling.

De balustrade is opgehoogd middels een maatwerk RVS hekwerk, afgewerkt met poedercoating in bestaande kleur. Met als resultaat een verhoogd hekwerk wat visueel volledig aansluit bij het bestaande ontwerp.

Net als de kantafwerkingen en het hekwerk zijn de vloerpanelen prefab geproduceerd. Door de meeste bewerkingen vooraf te realiseren en het materiaal middels een kraan aan te leveren hebben wij tijdens de montage veel tijd kunnen winnen. Dit resulteerde niet alleen in een zeer strakke afwerking, maar ook in minimale overlast richting de bewoners.

Samenvattend:

  • Reinigen van balkonvloeren middels hogedruk en hoogwerker.
  • Aanbrengen van RVS maatwerk balustradeverhoging, gepoedercoat in kleur.
  • Opplussen van de balkonvloeren middels het Q-netics vlondersysteem.
  • Drempelopritten plaatsen aan de binnenzijde van de balkondeur.

 

Aantal wooneenheden: 78

Adres: Europalaan 75-245 Alphen aan de Rijn

Opdrachtgever: Wonen Centraal

  • vergrote railing
  • nieuwe vloerverhoging
  • een balkon dat toegankelijker is gemaakt
  • verbetering toegankelijkheid