Woningaanpassingen, welke mogelijkheden zijn er?

04 januari 2017

Op ieder moment kan het een keer voorkomen, een woning die aangepast moet worden op wensen en behoeften. Deze aanpassingen komen in veel verschillende vormen voor. Zo kan het zijn dat er drempels verwijderd moeten worden of dat bepaalde delen in de woning opgehoogd dienen te worden. De redenen hiervoor, kunnen vanzelfsprekend zeer uiteenlopend zijn. Belangrijk hierbij is dat de aanpassingen zo snel en goed mogelijk gebeuren. Benieuwd naar wat er allemaal mogelijk is wat betreft woningaanpassingen? Lees dan onderstaand artikel.

Drempelopritten

Wordt er last ondervonden in de woning omdat deze bijvoorbeeld niet toegankelijk is voor een rolstoel? Dan is de rolstoel drempeloprit een prima oplossing. Deze oprit is gemaakt om hindernissen overbrugbaar te maken. Ze zijn modulair gebouwd en kunnen hierdoor in iedere gewenste vorm geleverd en gelegd worden. Vanzelfsprekend zijn de opritten ook geschikt voor rollators of scootmobielen.

P1010241 Zeeruststraat 102 Den Haag

 

Pakpalen en wandbeugels

Moet een woning voorzien worden met wat extra houvast? Dan zijn pakpalen en wandbeugels hiervoor de uitkomst. Wandbeugels kunnen op verschillende plaatsen in het huis bevestigd worden en bieden extra stevigheid wanneer hier behoefte aan is. De pakpaal is een (verplaatsbare) stalen paal die extra steun biedt. Denk hierbij aan bijvoorbeeld ondersteuning wanneer men uit een stoel of bed wil komen.

Woningaanpasasingen zoals een pakpaal

Galerijverhogingen

Veel flats hebben te maken met een hoge opstap bij de ingang. Voor minder mobiele bewoners is dit natuurlijk zeer onwenselijk. Om die reden kunnen galerijen opgehoogd worden. Vaak gebeurt dit met behulp van op maat gemaakte panelen die over de ongelijke delen vallen. De verschillende gallerijverhogingen zijn opgebouwd met behulp van schroefvijzels. Op die manier kan men eenvoudig de gewenste hoogte instellen en zijn problemen verleden tijd. De panelen zijn met glasvezel versterkt en kunnen veel gewicht hebben. Zo bent u altijd verzekerd van een veilige en passende oplossing.

galerijverhogingen

Balustrades

Indien nodig kunnen ook balustrades verhoogd worden. Zonder dat de veiligheidsnormen overschreden worden, kan valgevaar zo beperkt worden. Aanpassingen worden altijd op maat verzorgd. Hierdoor is er zekerheid dat iedere balustrade, groot of klein, met het best mogelijke resultaat wordt aangepast.

Balustradeverhoging

Op zoek naar een professionele partij die bepaalde aanpassingen in de woning voor zijn rekening kan nemen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Voor meer informatie of voor vragen kunt u gerust contact met ons opnemen. Wij helpen u graag verder!

Deel dit bericht