Woningaanpassingen voor rolstoelgebruikers

26 oktober 2016

In de publicatie Meedoen met beperkingen is berekend dat er ongeveer 225.000 tot 250.000 mensen in een rolstoel zitten. Van hen wonen er circa 160.000 tot 185.000 zelfstandig en ongeveer 65.000 in een instelling, zoals een verzorgings- of verpleeghuis. Er zijn circa 150.000 mensen die de rolstoel vrijwel permanent gebruiken (84.000 zelfstandig wonenden en 65.000 instellingsbewoners)(bron).

Deze mensen hebben dagelijks te maken met obstakels in huis, maar ook buitenshuis. Gelukkig zien we steeds vaker aangepaste accommodaties en woningen. Echter is dit nog niet in heel Nederland het geval. Bij Q-netics leveren we verschillende woningaanpassingen voor rolstoelgebruikers.

Drempelaanpassingen

Voor de meesten minder mobiele mensen zijn drempels een veel voorkomend obstakel. Dat geldt niet alleen voor mensen met een rollator, maar ook voor mensen in een rolstoel. Door de harde verhoging is het overbruggen vaak lastig, en in sommige gevallen zelfs gevaarlijk. Bij Q-netics hebben we daarom verschillende type drempelaanpassingen, waaronder traanplaatopritten. Traanplaatopritten maken we op maat om een geleidelijke overgang te creëren bij een drempel.

traanplaatopritten

Een soortgelijke oplossing zijn de oprijplaten. Deze produceren én monteren we in veel gevallen op maat. Het verschil met traanplaatopritten is dat oprijplaten specifiek bedoeld zijn voor rolstoelen. Oprijplaten zijn vaak langer en overbruggen daarmee een grotere afstand.

oprijplaat rolstoel

Galerijverhoging

Vooral in wat oudere complexen bestaan galerijen uit oneffen oppervlaktes. Bij de bouw van deze complexen is nog minder rekening gehouden met bijvoorbeeld rolstoelgebruikers. Bij Q-netics hebben we al veel galerijverhogingen uitgevoerd. In feite zegt de naam het al, we verhogen de complete galerijvloer. Hiermee halen we all oneffenheden er uit, omdat we voor een egaal oppervlak zorgen. En bovendien is de galerijvloer anti-slip én onderhoudsvriendelijk.

galerijverhogingen

Meer weten?

Vindt u niet wat u zoekt op onze website? Neem dan gerust contact met ons op. Bij Q-netics leveren we maatwerk, waardoor we altijd een oplossing kunnen aandragen.

 

Deel dit bericht