Woningaanpassingen voor ouderen

16 september 2016

De term woningaanpassingen zegt het eigenlijk al, het omvat aanpassingen aan de woning. Bij Q-netics hebben we verschillende relatief kleine oplossingen voor in huis om de leefbaarheid te verbeteren. Maar ook grote woningaanpassingen zijn mogelijk. Denk hierbij bijvoorbeeld aan complexmatige oplossingen, of woningaanpassingen op maat. Onze specialisten bekijken elk individueel geval en beslissen wat hiervoor de beste oplossing is.

Tips om langer zelfstandig thuis te wonen

Voor veel ouderen is het fijn als ze langer zelfstandig thuis kunnen wonen. Soms kunnen kleine obstakels, zoals drempels, in huis edrempeloprit rolstoel, rollator of scootmobielr al voor zorgen dat zelfstandig niet meer nodig is. Met relatief eenvoudige woningaanpassingen kunt u er al voor zorgen dat langer zelfstandig thuis wonen mogelijk is.

Voorbeelden van woningaanpassingen

Op onze website vindt u een breed assortiment aan mogelijke woningaanpassingen, onderverdeeld in een aantal categorieën.

wandbeugelWandbeugels

Kleine en daarmee lichte aanpassingen aan uw woning zijn bijvoorbeeld kozijnbeugels of wandbeugels. Deze hulpmiddelen zijn relatief eenvoudig te monteren en bovendien heeft u er verder geen omkijken meer naar.

Opplussen

Een grotere vorm van woningaanpassingen is bijvoorbeeld opplussen. Met het opplussen wordt een balkon of zelfs complete galerijvloer verhoogd om een egaal oppervlak te creëren. Hierdoor worden voor alle appartementen of woningen obstakels weggenomen en is een galerij weer veilig begaanbaar voor alle bewoners.

Vergoeding voor woningaanpassingen

Een vergoeding voor woningaanpassingen is in enkele gevallen mogelijk. De hoogte van de vergoeding is sterk afhankelijk van de aanpassing die u wenst en uw zorgsituatie. Een overzicht van aanpassingen die vergoed worden door de gemeente vindt u in dit artikel dat we hier eerder over schreven. Houd u er wel rekening mee dat veel aanpassingen een eigen bijdrage vereisen.

Deel dit bericht