Woning toegankelijker maken voor uw scootmobiel

08 maart 2016

Een (senioren)flat of verzorgingstehuis is vaak niet optimaal toegankelijk voor scootmobielen. De gangen zijn te nauw, drempels te hoog en ruimtes te klein. Dit is zeer vervelend en belemmert het gebruik van de scootmobiel.

Bij Q-netics hebben we verschillende producten ontwikkeld om de toegankelijkheid van woningen te verbeteren voor scootmobielgebruikers. In dit artikel lichten we enkele van deze producten toe.

oprijplaat voor scootmobielenOprijplaat scootmobiel

Wanneer de instap naar een woning te hoog is en u te maken heeft met ongelijk straatwerk kunt u gebruik maken van oprijplaten. De oprijplaten, ook wel roosteropritten genoemd, kunnen drempels of een toegang tot zelfs 100cm hoogte overbruggen. Hoe hoger de te overbruggen hoogte, hoe langer de oprijplaat wordt, zodat deze niet te stijl wordt voor uw scootmobiel. Ook bij oprijplaten geldt dat we deze vaak op maat maken, zodat het exact past bij uw woning. Een roosteroprit kan gecombineerd worden met een afrijdbeveiliging of hekwerk. Woonsituaties waarbij het straatwerk niet verzakt is kunt u ook met een scootmobiel drempeloprit of scheg uit de voeten.

 

Scootmobiel drempelopritdrempeloprit voor scootmobielen

Drempels kunnen voor scootmobielen hinderlijk zijn. Dat komt mede omdat deze vaak een harde verhoging zijn van soms wel enkele centimeters hoog. Onze scootmobiel drempelopritten kunnen hierdoor bijdragen aan een betere toegang voor uw woning. Omdat drempels per situatie verschillen maken we deze altijd passend voor uw situatie. Hierdoor kunt u zonder enige moeite met uw scootmobiel over de drempel heen rijden.

 

Ophogen van galerijvloerGalerijverhoging voor scootmobielen

Het is tevens mogelijk om een complete galerij op te hogen. Een galerijverhoging bestaat uit op maat gemaakte panelen die over kieren, drempels en ongelijke vloerdelen vallen. Hierdoor worden in één keer alle hindernissen overbrugd. Deze oplossing wordt complexmatig uitgevoerd en is zeer geschikt voor verzorgingstehuizen en seniorenflats waarbij meerdere bewoners een scootmobiel of rolstoel gebruiken.

 

Scootmobiel veilig stallenbuitenstalling voor scootmobiel

Q-netics levert ook producten om uw scootmobiel veilig buiten te stallen wanneer dit binnen niet mogelijk is. Denk hierbij aan scootmobielsloten en scootmobielbergingen.

 

Meer oplossingen van Q-netics

Heeft u vragen over welke oplossing het meest geschikt is voor uw woning en scootmobiel? Neem gerust contact op met Q-netics. Wij voorzien u graag van advies en beantwoorden al uw vragen.

Deel dit bericht