Uw woning oplussen; 3 verschillende mogelijkheden

29 maart 2019

Zelfstandig thuis blijven wonen geeft mensen het gevoel dat ze kunnen participeren in de samenleving. Ouderen en mensen met een beperking willen meestal dan ook zo lang mogelijk in hun eigen woning kunnen wonen. Dit wordt bovendien ook aangemoedigd door de overheid, die met haar wetgeving zelfstandigheid en zelfredzaamheid tracht te stimuleren. Niet alle woningen zijn echter even toegankelijk voor ouderen mensen of mensen met een fysieke handicap. Zeker voor mensen met specifieke woonbehoeften moet een woning veilig, comfortabel en goed toegankelijk zijn. Opplussen maakt dit in de meeste gevallen mogelijk. Dankzij opplussen kunnen woningen geschikt gemaakt worden voor ouderen die bijvoorbeeld moeilijk ter been zijn. Graag leggen wij uit hoe opplussen uw woning op verschillende manieren veiliger en beter toegankelijk kan maken.

1. Het verhogen van uw balkon

Niets zo prettig als op uw eigen balkon genieten van een heerlijk lentezonnetje. Helaas zijn Nederlandse balkons vaak zo ontworpen, dat ze niet goed toegankelijk zijn voor mensen die slecht ter been zijn. Zo hebben veel balkons een onhandige, hoge opstap. Gelukkig kan hier door middel van opplussen iets aan gedaan worden. Dankzij op maat gemaakte panelen wordt een balkonverhoging gerealiseerd. De vloer van uw balkon of buitenruimte wordt gelijkmatig opgehoogd, waardoor er geen sprake meer is van een onveilige, hoge opstap. Daardoor is uw buitenruimte weer goed toegankelijk en kunt u weer heerlijk van de buitenlucht genieten. Het opplussen van uw balkon hoeft overigens zeker geen lelijk aangezicht te geven: we werken met verschillende materialen en kleuren, waardoor er altijd een samenstelling is die goed past bij de rest van uw balkon!

2. Galerijverhogingen

Ook de galerijen van veel flatgebouwen zijn vaak zo ontworpen dat ze minder goed toegankelijk zijn voor ouderen of voor mensen met een fysieke beperking. Gelukkig kan ook de galerij door middel van opplussen worden opgehoogd. Hierdoor wordt de flat voor iedereen goed toegankelijk en kunnen ook mensen die niet zo goed ter been zijn, veilig en comfortabel in het complex wonen.

Ophogen galerij

3. Balustrades verhogen

In veel gevallen kan het ook verstandig zijn om de balustrades van uw balkon te verhogen. Bijvoorbeeld na ophoging van uw balkon of als de balustrade in verhouding tot uw lengte aan de lage kant is. U wilt valgevaar immers voorkomen. Er zijn diverse eenvoudige oplossingen om de bestaande balustrade te verhogen. Vaak vinden bewoners het fijn als de ophoging er hetzelfde uitziet als de rest van de balustrade. U kunt echter ook kiezen voor juist een ander, origineel design. Bijna alles is mogelijk!

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van opplussen in en om uw woning? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, wij geven u graag een persoonlijk advies!

Deel dit bericht