Welke wandbeugel is geschikt voor uw woning?

12 februari 2016

Wanneer u zelfstandig woont, maar wel moeilijker ter been bent, kunnen woningaanpassingen bijdragen aan uw wooncomfort. In veel gevallen bent u hierdoor in staat om langer zelfstandig te wonen. In dit artikel lichten we verschillende beugels toe. Beugels worden voornamelijk gebruikt om extra houvast te creëren in situaties waarbij u moet opstaan, of bijvoorbeeld een waar u een drempel moet overbruggen.

Kozijnbeugels

Het eerste type beugel dat we toelichten is de kozijnbeugel. Kozijnbeugels bieden extra houvast en veiligheid bij het openen van een deur. Ook bij het afstappen van een drempel kan een kozijnbeugel steun bieden. Deze beugels zijn zo ontworpen dat ze geschikt zijn voor bijna elk kozijn. Daarbij komt dat de kozijnbeugels eenvoudig te bevestigen zijn en geen onderhoud nodig hebben. Deze beugels zijn vervaardigd uit hoogwaardig RVS en zijn afgewerkt met een witte poedercoating. U heeft er dus geen omkijken naar en daarom alleen maar plezier van.

Kozijnbeugel

Wandbeugels

Met de wandbeugel kunt u extra steunpunten creëren zodat u makkelijk zelfstandig door uw woning kunt lopen. De wandbeugel is eenvoudig te bevestigen aan de wand van het toilet of badkamer. De wandbeugel is net als de kozijnbeugel gemaakt van een roestvrijstalen ronde buis van 28 mm doorsnede afgewerkt met poedercoating en daarmee onderhoudsvrij.

 

Wandbeugel voor in de badkamer q-netics

Trapspilbeugels

Trappen zijn over het algemeen lastig in gebruik voor minder mobiele bewoners. Een gedraaide trapopgang vermoeilijkt nog eens de situatie; hierbij is het vaak lastig om goede steun te krijgen aan de binnenzijde van de trap, ook wel trapspil genoemd. Een trapspilbeugel biedt extra houvast wanneer u de trap opgaat, hierdoor kunt u beide handen gebruiken om vast te houden. Door dit extra houvast hoeven de handen niet losgelaten te worden en ontstaat er dus geen gevaarlijke situatie meer bij het oplopen van de trap. Ook de trapspilbeugels zijn eenvoudig te monteren en onderhoudsvrij dankzij het gebruik van roestvrijstaal.

Pakpaal

Het opstaan vanaf uw bank of stoel, of het omhoog komen in bed kan soms zeer lastig zijn. Hierdoor kan u enorm worden beperkt in het zelfstandig wonen. De zogeheten Pakpaal is een steunpunt dat hiervoor uitkomst biedt. De Pakpaal is een verplaatsbare stalen steunstang die geklemd wordt tussen vloer en plafond. Aan deze steunstang kunnen diverse hulpstukken en beugels worden gemonteerd. De pakpaal geeft steun en houvast op plaatsen waar u dit het meest nodig heeft. Wilt u meer informatie over de Pakpaal? Neem dan een kijkje op de website www.pakpaal.nl.

Meer woningaanpassingen

Bent u op zoek naar andere oplossingen om het gemak in uw huis te vergroten? Bekijk dan ons uitgebreide assortiment op onze woningaanpassingen pagina. Wanneer u op zoek naar maatwerk voor uw woningaanpassingen kunt u gerust contact met ons opnemen!

Deel dit bericht