Wat houdt het opplussen van een woning in?

26 januari 2016

Voor ouderen die slechter ter been zijn, is een goede toegankelijkheid van hun woning of appartement erg belangrijk. Maar ook binnenin de woning is het van belang dat alle ruimtes goed begaanbaar zijn. Zo is de toegang tot een badkamer vaak voorzien van hoge drempels. Maar ook op- of afstapjes kunnen een grote belemmering zijn voor ouderen. Het opplussen biedt uitkomst voor deze woningen, vaak gelegen in appartementencomplexen. Door middel van opplussen worden woningen namelijk weer geschikt gemaakt voor ouderen of mensen die slechter ter been zijn. Het ‘upgraden’ van een woning op basis van specifieke woonbehoeften, kunnen we stellen.

Voorbeelden van het opplussen van een woning

Het opplussen van woningen wordt doorgaans voor meerdere woningen uitgevoerd. Op onze projecten pagina vindt u bijvoorbeeld een overzicht van elke appartementencomplexen waarbij de galerij voor het hele complex verhoogd is om de toegankelijkheid te verbeteren.

Wanneer een complete galerij verhoogd wordt, adviseren we vaak om ook de balustrades te verhogen. Het opplussen van de balustrades zorgt er namelijk voor dat doordat de galerij verhoogd is, de balustrades ook weer op veilige hoogte zijn. Op deze manier is er geen vergroot risico op valgevaar.

Naast complete galerijen, wordt het opplussen van balkons ook veel toegepast. Deze buitenruimtes zijn vaak lastig te bereiken door verschil in hoogte, en daardoor het gebruik van drempels. Ook hier wordt het balkon ‘opgeplust’, oftewel in zijn geheel verhoogd. Hierdoor is het balkon weer in gelijke hoogte met de woning en kan deze veilig betreden worden. In het geval van balkonverhoging, is ook het verhogen van de balustrades verstandig.

Voordelen van het opplussen van een woning

Zo heeft het opplussen van woning een aantal grote voordelen:

  • Het wooncomfort wordt verbeterd, denk bijvoorbeeld aan geluidsdemping door het gebruik van de juiste materialen.
  • De woningen of het complex is veel veiliger te betreden voor de bewoners.
  • Een galerij of complex hoeft niet compleet verbouwd te worden, waardoor de kosten relatief laag blijven én de bewoners er minder last aan ondervinden.

Meer weten over het opplussen van een woning?

Laat u uiteraard geheel vrijblijvend informeren door een van onze specialisten. Neem hiervoor contact met ons op!

Deel dit bericht