Wanneer is het tijd om de woning van je ouder wordende ouders aan te passen?

29 mei 2018

Het openen van een deur of het afstappen van een drempel. Het opstaan vanaf een bank, bed of stoel. Zodra deze activiteiten als lastig worden ervaren door uw ouders, maakt het ze minder mobiel. Via eenvoudige woningaanpassingen biedt Q-netics betere toegankelijkheid. Hierbij kunt u denken aan hulpmiddelen zoals kozijnbeugels of de pakpaal.

Kozijnbeugels

Voor deuren die zwaar openen of bij een hoge afstap van een drempel, geven Q-netics kozijnbeugels extra houvast. De beugel heeft een smalle lip, waardoor deze eenvoudig op ieder willekeurige kozijn bevestigd kan worden. De ruimte tussen het kozijn en de beugel gecombineerd met de diameter zijn perfect voor een fijne stevige greep.

Trapspilbeugels

Voor het veilig betreden van trappen, bieden Q-netics trapspilbeugels een uitkomst. Vooral bij een gedraaide trapopgang is het vaak lastig om steun te krijgen van de trapspil. De beugel zorgt voor steun tijdens de draai, zonder dat daarbij de handen losgelaten hoeven te worden. De trapspilbeugel is geschikt voor links en rechts opgaande trappen, alsmede voor smallere trapspillen.

Wandbeugels

Voor overige ruimtes, bieden Q-netics wandbeugels extra ondersteuning. Hierbij kunt u denken aan de badkamer, de douche of het toilet. Deze ruimtes zijn vaak moeilijk toegankelijk voor minder mobiele bewoners. Door middel van een wandbeugel wordt extra houvast gecreëerd, zodat bewoners makkelijker zelfstandig door de badkamer, de douche of het toilet kunnen lopen.

De kozijn-, trapspil- en wandbeugels zijn gemakkelijk te bevestigen. Ze zijn onderhoudsvrij, doordat ze gemaakt zijn van roestvrijstaal. Tevens hebben de beugels een fijne stevige greep.

Pakpaal

Met de Q-netics pakpaal kan de bewoner zelfstandig omhoog komen vanaf een bank, bed of stoel. Dit hulpmiddel, gemaakt van staal, is een verplaatsbare steunstang, die geklemd wordt tussen de vloer en het plafond met een voetplaat en een bovenplaat. De pakpaal biedt op elke willekeurige plek houvast waar een wandbeugel buiten bereik is.

De pakpaal is op verschillende manieren toe te passen:

  1. Korte beugel: De pakpaal gecombineerd met een korte beugel van 30 cm. Geschikt om daarmee op te staan vanaf een bank, stoel of toilet.
  2. Lange bedbeugel: De pakpaal samen met een lange beugel van 60 of 80 cm. Geschikt voor het in en uit bed stappen.
  3. Bedpapegaai: De pakpaal gecombineerd met een bedpapegaai om gemakkelijker zelfstandig op te trekken in bed.

Met deze simpele Wmo woningaanpassingen wordt de woning van je ouders een stuk toegankelijker gemaakt en zijn grote verbouwingen niet nodig.

Heeft u vragen? Of wilt u persoonlijk advies? Neem dan contact met ons op. Wij denken graag met u mee en bieden oplossingen op maat.

Deel dit bericht