Wandbeugels laten plaatsen? Hier moet u op letten

10 februari 2017

Wanneer u wordt beperkt in uw mobiliteit, kan het soms lastig worden om dagelijkse handelingen te verrichten in uw eigen woning. Vaak kan dit worden opgelost door simpele woningaanpassingen. Zo kan een wandbeugel een goede uitkomst bieden wanneer er extra steun in huis nodig is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan extra houvast in ruimtes als de badkamer, douche of het toilet. Maar ook wanneer u problemen ervaart tijdens het traplopen of hoge drempels binnen uw woning, is dit eenvoudig op te lossen met een wandbeugel. Maar waar moet u op letten bij het laten plaatsen van wandbeugels binnen uw woning? In dit artikel helpen wij u op weg.

1. Wandbeugels

De wandbeugel is specifiek bedoeld om te bevestigen aan de wand van uw badkamer of toilet. Op deze manier worden ouderen of mindere mobiele mensen aangespoord om dagelijkse handelingen uit te voeren. Denk hierbij aan het zelfstandig uit kunnen voeren van een toiletbezoek. Een simpele aanpassing, maar voor velen een echte uitkomst.

2. Kozijnbeugels

Kozijnbeugels kunnen u extra houvast bieden wanneer het openen van een deur of het op- en afstappen van een drempel, niet meer vanzelfsprekend is. Zoals de naam al doet vermoeden, kan deze beugel eenvoudig worden gemonteerd op ieder willekeurig kozijn. Op deze manier hoeft het voor niemand meer een uitdaging te zijn om de woning te betreden.

3. Trapspilbeugels

Traplopen kan voor mensen die worden beperkt in hun mobiliteit, ontzettend lastig zijn. Speciaal hiervoor kan men een trapspilbeugel laten monteren. Deze biedt extra houvast en ondersteuning. Door het laten monteren van een trapspilbeugel kunnen (in sommige gevallen) extremere aanpassingen van de trap, zoals het plaatsen van een traplift, worden voorkomen of uitgesteld.

Tip: pakpaal

Bent u slechts tijdelijk beperkt in uw mobiliteit? Of zijn er redenen waardoor u wat langer moet wachten op uw definitieve woningaanpassing(en)? Wellicht is de pakpaal dan iets voor u. Dit is een verplaatsbare stalen steunstang met bovenplaat en voetplaat die tussen vloer en plafond wordt geklemd. Hij geeft houvast en steun op die plaatsen waar een muur of een handgreep buiten bereik is. Kortom: een stevige en betrouwbare oplossing!

Wilt u meer weten over de mogelijkheden met betrekking tot het laten plaatsen van wandbeugels in uw woning? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder met persoonlijk advies en bekijken zo welke woningaanpassingen voor u het meest relevant zijn.

Deel dit bericht