10 voorbeelden van drempelhulp

09 juni 2016

Drempels kunnen lastige obstakels worden wanneer u minder mobiel bent. Welke mogelijkheden er zijn om deze obstakels te overbruggen leest u hieronder. Welk soort drempelhulp nodig is, is afhankelijk van de situatie en onder andere de hoogte die overbrugd moet worden.

Kleine drempels

Bij kleine drempels (+- 2 cm.) raden wij scheggen aan. Scheggen zijn  kunstof opritten die over een drempel of kleine opstap geplaatst worden. Hierdoor is het makkelijker om een ruimte te betreden met een rolstoel, rollator of scootmobiel.

Bij een klein hoogteverschil tussen twee vloeren kan een scheg voor de opstap geplaatst worden. Op deze manier kan het hoogteverschil overbrugd worden door de kleine oprit die is ontstaan.

Heeft u een hoogteverschil van enkele millimeters maar merkt u hier toch hinder van? Dan bieden rubberen plakscheggen een uitkomst. Deze scheggen hebben een minimale afmeting, zijn zelfklevend en aan de voorzijde afgeschuind tot een absoluut nulpunt.

(Plak)scheggen worden vaak binnenhuis gebruikt bij kleine drempels, randjes en opstapjes.

 

Grotere drempels

Bij hogere drempels kiest u voor drempelopritten. Deze zijn steviger en kunnen gemakkelijk gewicht dragen over een hoogte tot 25 cm. Ze worden modulair opgebouwd waardoor ze in iedere vorm verkrijgbaar zijn.

Drempelopritten worden vaak gebruikt om van buiten naar binnen te stappen en andersom omdat de straat/galerij vaak niet gelijk ligt met de binnenvloer.

 

Hoge opstap

Wanneer u gebruikt maakt van een rollator, rolstoel of scootmobiel en de instap van en naar uw woning is te hoog of u heeft te maken met ongelijk straatwerk, adviseren wij gebruik te maken van een oprit. Opritten zijn er in veel verschillende soorten en maten. Bij Q-netics leveren wij standaard aluminium traanplaatopritten, op maat gemaakte glasvezelversterkte polyester oprijplaten voor een rolstoel  en versterkte oprijplaten voor een scootmobiel.

Tussenstap

Wanneer u geen gebruik maakt van een rollator, rolstoel of scootmobiel maar wel een hoge instap van en naar uw woning heeft, kunt ook kiezen voor een tussenstap. Met een tussenstap wordt een extra treden geplaatst voor de hoge opstap. In plaats van 1 grote stap maakt u twee kleinere stappen. In combinatie met een kozijnbeugel voor extra steun tijdens maakt dit product het makkelijker en veiliger voor minder mobiele mensen om zelfstandig het huis in en uit te gaan.

tussenstap bij voordeur

Tussenstap bij de voordeur

 

 

 

 

 

 

 

Heeft u vragen over de mogelijkheden voor drempelhulp? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag!

Deel dit bericht