De verschillende soorten beugels voor meer houvast

11 januari 2018

Er komt een moment dat het lopen of staan wat lastiger wordt. We worden ouder en soms komt het door een operatie die maakt dat uw kracht en stabiliteit afneemt. Het kan iedereen overkomen. De meeste mensen stellen er prijs op zo lang mogelijk in hun eigen omgeving te blijven wonen. Dan is het dus zaak dat er aanpassingen in uw woning gedaan worden zodat u bepaalde handelingen zelfstandig en zonder hulp kunt blijven doen. Deze zelfstandigheid draagt bij aan uw kwaliteit van leven. Wandbeugels laten plaatsen is zo’n aanpassing. Wat houdt het in en wat zijn de meest voorkomende plaatsen om ze te laten plaatsen?

Wandbeugel plaatsing; slechts een kleine woningaanpassing

In sommige gevallen kunnen woonruimtes al met vrij eenvoudige aanpassingen een stuk toegankelijker worden gemaakt. Hiervoor zijn verschillende soorten woningaanpassingen die eenvoudig gemonteerd kunnen worden. Grote verbouwingen zijn dus niet altijd nodig. En het maken van enkele gehandicaptenaanpassingen zorgt er voor dat iemand langer en op een betere manier thuis kan blijven wonen. Een relatief eenvoudige aanpassing die kan helpen zelfstandig handelingen te verrichten is het plaatsen van een beugel. Door deze beugel te gebruiken heeft u meer stabiliteit en kracht. Bovendien zijn de beugels onderhoudsvrij.

Extra houvast met wandbeugels

Ruimtes met een gladde ondergrond zijn lastig toegankelijk voor minder mobiele bewoners. Het risico op uitglijden is in dit soort ruimtes groter. Denk daarbij aan de vloer in de badkamer, de douche en het toilet. Het plaatsen van een wandbeugel kan een goede oplossing zijn. Met wandbeugels worden extra steunpunten gecreëerd, zodat u makkelijker zelfstandig door deze ruimtes kunt lopen. Een wandbeugel kunt u bijvoorbeeld plaatsen bij de douche of toilet. De wandbeugel helpt u bij het gaan zitten of opstaan maar ook bij het betreden van de douche. De beugels zijn makkelijk te bevestigen aan de wand van het toilet of de badkamer, dankzij de smalle lip. Wandbeugels zijn gemaakt van een roestvrijstalen, ronde buis van 28 mm doorsnee en hebben een poedercoating afwerking. Dit maakt dat de wandbeugel onderhoudsvrij is en goed beschermd tegen vocht.

Wandbeugel voor in de badkamer q-netics

Kozijnbeugel en trapspilbeugel

Soms is het nodig om extra ondersteuning en houvast aan te brengen op andere plaatsen in de woning. Dat kan goed met behulp van het plaatsen van een beugel. Een speciale variant is de kozijnbeugel. Het openen van deuren of het stappen door een deur kan lastig zijn voor minder mobiele bewoners. Deuren kunnen zwaar openen of de afstap van de drempel kan te hoog zijn. Kozijnbeugels bieden extra houvast bij het openen van een deur en bij het afstappen van de drempel. Deze beugel wordt eenvoudig gemonteerd aan een kozijn zodat u houvast heeft bij het binnenkomen van de woning.

beugel voor in kozijn

Naast deze vormen is er nog de trapspilbeugel. Een trap op- of afgaan kan lastig zijn voor minder mobiele mensen. Met name bij een gedraaide trapopgang is het moeilijk om steun te krijgen van de aanwezige trapspil. Een trapspilbeugel biedt extra houvast voor mensen die meer ondersteuning willen op de trap. De trapspilbeugel biedt steun tijdens de draai, zonder dat de handen losgelaten hoeven worden. Trapspilbeugels kunnen zowel bij links- als rechtsopgaande (draaiende) trappen gebruikt worden. Met het laten plaatsen van een trapspilbeugel kan soms een  grotere aanpassing van de trap, zoals het plaatsen van een traplift, worden voorkomen of uitgesteld.

beugel voor aan trapspil

Wilt u meer weten over deze aanpassingen of andere woningaanpassingen die uw zelfstandigheid vergroten? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met een van onze specialisten of vraag een offerte aan. Wij helpen u graag met een advies op maat!

Deel dit bericht