Veilig traplopen met een trapspilbeugel; hoe werkt dat?

08 januari 2020

Het langer zelfstandig thuis wonen wordt in Nederland enorm gestimuleerd. Niet alleen ontlast dit de zorg, ook is het voor mensen zelf vaak prettig om zo lang mogelijk in de eigen vertrouwde omgeving te kunnen wonen. Helaas kunnen lichamelijke ongemakken en fysieke beperkingen ervoor zorgen dat traplopen minder makkelijk gaat. Om die reden kan thuis blijven wonen vaak lastig zijn voor wie niet in een gelijkvloerse woning woont. Speciaal hiervoor ontwikkelde Q-Netics een innovatieve trapspilbeugel. Dankzij deze beugel wordt traplopen eenvoudiger, waardoor men ook in een woning met trappen langer zelfstandig kan blijven wonen.

Traplopen lastig voor minder mobiele bewoners

Er kunnen tal van redenen zijn waarom traplopen minder makkelijk gaat. Niet alleen een beperkte mobiliteit, maar ook kracht- of zichtsverlies of bijvoorbeeld een evenwichtsstoornis kunnen traplopen tot een lastige uitdaging maken. Helaas maakt moeilijk traplopen zelfstandig thuis wonen minder makkelijk en het kan ook tot gevaarlijke situaties leiden. Om vallen en misstappen te voorkomen, is het daarom verstandig om gebruik te maken van een hulpmiddel. De trapspilbeugel biedt extra ondersteuning bij het traplopen, met name bij een lastige gedraaide trapopgang.

Een trapspilbeugel helpt bij het traplopen

Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 25% van de mensen van 75 jaar en ouder, niet meer goed zelfstandig de trap op kan komen. Ook voor 10% van de 65-plussers is traplopen niet eenvoudig. Voor deze mensen biedt de trapspilbeugel een eenvoudige oplossing. Door de beugel op strategische plaatsen te monteren, biedt deze goede ondersteuning tijdens het traplopen. De beugel kan bovendien tijdens het maken van de draai op een trap steun bieden, zonder dat daarvoor de leuning hoeft te worden losgelaten. Dit maakt van de trapspilbeugel een veilige oplossing voor een gedraaide trapopgang, zodat vallen en misstappen voorkomen kan worden.

beugel voor aan trapspil

Veilig traplopen

Heeft u een draaiende trap en extra steun nodig bij het traplopen? De Q-Netics trapspilbeugel biedt zowel steun bij links- als rechtsopgaande trappen en kan bij brede en smalle trapspillen gebruikt worden. Bovendien zijn de beugels heel makkelijk te monteren en nagenoeg onderhoudsvrij door het gebruik van roestvrijstaal. De trapspilbeugel heeft een neutrale witte kleur en een perfecte, stevige greep. Veiligheid staat altijd voorop bij het vervaardigen van al onze hulpmiddelen. U kunt er dus zeker van zijn dat u met de trapspilbeugel een praktisch, veilig en doeltreffend hulpmiddel in huis haalt.

Meer weten over veilig traplopen met een trapspilbeugel?

Bent u benieuwd geworden naar de trapspilbeugel en wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Wij beantwoorden graag uw vragen. Neem daarom gerust contact met ons op, dan geven wij u een persoonlijk advies.

 

Deel dit bericht