Toegankelijkheid van gebouwen voor gehandicapten

26 juli 2016

Bij Q-netics houden we ons al sinds 2002 bezig met de ontwikkeling, productie en montage van maatwerk oplossingen binnen de zorgbranche. In de jaren dat we in deze branche actief zijn, zien we dat veel openbare ruimtes, gebouwen en zelfs woningen niet altijd even gemakkelijk bereikbaar zijn. Soms zijn dergelijke problemen eenvoudig op te lossen. Maar voor mensen die slecht er been zijn en ook voor gehandicapten vraagt dit om een ingrijpendere aanpak.

Beperkte toegankelijkheid

Gehandicapte mensen hebben vaak een rolstoel, waarmee ze mobiel zijn. Sommigen kunnen deze zelfstandig bedienen en anderen hebben hiervoor een begeleider. Zelfs voor deze laatste groep is het van groot belang dat erg geen obstakels zijn. De persoon in de rolstoel, maar ook de begeleider kan hierdoor ten val komen en zich ernstig bezeren. Dit soort situaties zijn onacceptabel vinden we bij Q-netics. Ons assortiment breidt zich voortdurend uit met nieuwe ontwikkelingen die onze specialisten zelf ontwerpen om de bereikbaarheid en toegankelijkheid van gebouwen voor gehandicapten te bevorderen.

Verbeteren van gebouwen voor gehandicapten

We noemden het al kort. Ons assortiment bestaat uit een aantal producten die de toegankelijkheid van gebouwen voor gehandicapten verbeteren. Zo kunnen zij op veilige wijze weer op weg. Met of zonder begeleider. In ons assortiment op de website zijn een aantal producten opgenomen die we vaak toepassen in gebrekkige toegangen of entrees van gebouwen:

  • lange aluminium oprijplaatOpplussen
    Het opplussen van een woning of zelfs een complete galerij. Ook het verhogen van balkons en balustrades is een onderdeel van opplussen.
  • Drempelaanpassingen
    Populair zijn onze drempelaanpassingen. Met bijvoorbeeld oprijplaten of scheggen worden obstakels met weinig inspanningen overbrugt.

Verbetering van toegankelijkheid op maat

We zijn ons er van bewust dat niet elke situatie zich direct leent voor één van onze producten. Zoals u weet heeft Q-netics een eigen ontwerp- en productieafdeling. Daarom kunnen we ook op basis van de situatie een oplossing op maat realiseren. En de montage hiervan kunt u ook aan ons overlaten. We ontzorgen u hierin dus volledig. Samen doen we er alles aan om de toegankelijkheid van gebouwen voor gehandicapten optimaal te maken!

Meer weten over maatwerk?

Herkent u deze situaties en zit u zelf ook met een dergelijk vraagstuk? Neem dan gerust contact met ons op. Onze specialisten kunnen u hier meer over vertellen en adviseren u hier graag over! Ga direct naar contact.

 

 

Deel dit bericht