Scheggen als drempelhulp

24 november 2016

Scheggen, ook wel drempelhulpen genoemd, zijn een praktische vorm van woningaanpassingen. Een scheg is simpelweg een overbrugging van een obstakel. Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld de drempel in de deuropening naar de badkamer. Een drempel kan een behoorlijk obstakel vormen. Zeker wanneer u mobiel bent door middel van een rollator of rolstoel. Scheggen worden voor deze drempels of andere obstakels geplaatst, om een geleidelijke doorgang te bevorderen. Dit is niet alleen een stuk fijner, maar ook veel veiliger voor de bewoner.

Wanneer scheggen gebruiken

  • Kleine overbrugging bij drempel
  • Kleine kier bij drempel

Voordelen van scheggen

  • Gemakkelijk te bewerken
  • Slijtvast
  • Onderhoudsvrij
  • Geluidsarm

Normale scheggen

Het materiaal van de scheggen is gemakkelijk te bewerken en kan daardoor snel aan iedere situatie aangepast worden. Door het gebruikte materiaal zijn de scheggen slijtvast, onderhoudsvrij en geluidsarm. Ook zorgen ze voor voldoende stroefheid bij nat en droog weer.

scheggen

 

Rubberen plakscheggen

De rubberen plakscheggen hebben een minimale afmeting, zijn zelfklevend en aan de voorzijde afgeschuind tot een absoluut nulpunt. De rubberscheggen zijn eenvoudig op maat te snijden en direct vast te plakken op een gladde ondergrond zoals laminaat, plavuizen en vinyl.

rubberen-plakscheggen

Alternatief: Dorpelvervanger

Wanneer de drempel niet makkelijker overbrugbaar gemaakt kan worden met scheggen, biedt Q-netics ook dorpelvervangers aan. Door de huidige drempel te vervangen door een dorpeloverbrugging ontstaat er een geleidelijke overgang tussen beide vloerdelen.

We hebben zowel aluminium als kunststof dorpelvervangers. Ook de dorpelvervangers zijn slijtvast, antislip en onderhoudsvrij.

dorpelvervanger

Scheggen op maat

Naast tal van standaardafmetingen kunnen de drempeloverbruggingen ook op maat worden gemaakt. Q-netics verzorgt zowel het ontwerp als de montage van de scheggen voor grote (bouw)projecten.

Heeft u vragen over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op en vraag direct een offerte aan!

Deel dit bericht