Rolstoel oprijplaten; alle ins & outs

31 augustus 2017

Met rolstoel oprijplaten wordt het mogelijk voor mensen in een rolstoel om makkelijk een gebouw te betreden. Zo’n rolstoel oprijplaat kan uitkomst bieden voor hoogteverschillen van 5-100 cm en is goed toepasbaar op ongelijk straatwerk. Maar hoe worden deze oprijplaten eigenlijk gemaakt?

Eigenschappen

Rolstoel oprijplaten worden zo gemaakt dat ze langdurig meegaan. Daarom wordt een oprijplaat onder andere van glasvezelversterkte polyesterroosters gemaakt. Dit maakt het product zeer sterk, slijtvast en corrosiebestendig. Het oppervlak van de roosteropritten is antislip, dankzij de open structuur en de holle vorm van de mazen.

Installatie

Bij het maken van de oprijplaten wordt rekening gehouden met het gemak waarmee de platen geïnstalleerd kunnen worden. De schroefpoten zijn traploos instelbaar en kunnen eenvoudig onder de roosteropritten worden geschroefd. Dankzij het grote contactoppervlak krijgen de oprijplaten een goede stabiliteit. De gele aanloopstrip geeft een duidelijk contrast met de ondergrond en draagt bij aan een geleidelijk overgang. Dit geeft een extra veilig gevoel bij mensen met een rollator of scootmobiel; zij kunnen de oprijplaat dan zonder risico’s gebruiken. De kozijnbeugels (antidiefstal) helpen bij een eenvoudige ophanging van de roosteropritten op de gewenste hoogte. Daarnaast kunnen er uitsparingen in de roosteropritten worden gemaakt met behulp van houtbewerkingsgereedschap.

Drempeloprit

Naast de rolstoel oprijplaten voor rolstoelen, worden er op een vergelijkbare manier drempelopritten gemaakt voor mensen met een rolstoel. Rolstoel drempelopritten zijn gemaakt om kleine hindernissen overbrugbaar te maken. Ze zijn modulair gebouwd en kunnen daardoor in iedere gewenste vorm geleverd en gelegd worden. Ze zijn bedoeld voor hoogteverschillen van 10-25 cm bij gebruik van rolstoel en rollator. U kunt een oprit enkel op een kleine drempel plaatsen, maar bijvoorbeeld ook op een volledige galerij. Naast bredere drempelopritten zijn er ook oprijgoten voor bijvoorbeeld fietsen, scootmobielen, rolstoelen of rollators.

Voor elke situatie

Bij het maken van oprijplaten wordt altijd rekening gehouden met de verschillende situaties waarin deze producten ingezet kunnen worden. De roosteropritten kunnen in variërende afmetingen geleverd en gelegd worden en kunnen zoals eerder genoemd eenvoudig worden bewerkt met houtbewerkingsgereedschap Alle oprijplaten zijn altijd:

  • Zeer sterk, slijtvast en corrosiebestendig
  • Antislip
  • Gemakkelijk op de juiste hoogte af te stellen
  • Vorm en hoogte altijd precies aanpassen aan de situatie
  • Licht van gewicht
  • Bijna volledig onderhoudsvrij

Benieuwd geworden naar deze oprijplaten en wilt u nog wat meer informatie? Of wilt u graag gebruik maken van alle voordelen die deze oprijplaten bieden? Neemt u dan contact met ons op! We helpen u graag verder.

Deel dit bericht