Wist u dat: Q-Netics aan Social Return doet?

25 april 2019

Q-Netics ontwikkelt en produceert sinds 2002 diverse hulpmiddelen binnen de zorgbranche. Het gaat dan met name om producten die langer zelfstandig thuis wonen mogelijk maken voor ouderen en mensen met een fysieke beperking. Met onze technische kennis en innovatieve insteek weten wij van Q-Netics niet alleen bij te dragen aan diverse grootschalige projecten, maar juist ook individuele oplossingen te bieden. Daarmee dragen onze producten bij aan het verhogen van het wooncomfort van vele ouderen en mindervaliden in Nederland. Ook op andere gebieden nemen wij onze maatschappelijke verantwoordelijkheid. Wist u bijvoorbeeld dat Q-Netics aan Social Return doet? Wij leggen u graag uit wat dit is en hoe Q-Netics haar steentje bijdraagt!

Wat is Social Return?

Er zijn diverse redenen die ervoor kunnen zorgen dat iemand langdurig buiten het arbeidsproces valt. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een faillissement van de werkgever, ontslag, ziekte of andere privéomstandigheden. Wanneer iemand langer dan 3 maanden buiten het reguliere arbeidsproces is gevallen, wordt gesproken van iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt. Deze groep werklozen vormt de doelgroep van Social Return. Het voor hen actief creëren van een duurzame, sociale werkvoorziening, wordt Social Return genoemd. De investering die het bedrijf of de instelling doet, levert immers niet alleen nieuwe arbeidskrachten maar ook sociale winst op.

Waarom Social Return?

Er zijn in Nederland meer dan een miljoen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het feit dat die afstand bestaat wil echter niet zeggen dat deze mensen niet over veel waardevolle kwaliteiten beschikken. Door als bedrijf te investeren in Social Return geeft u deze mensen de kans hun waardevolle kwaliteiten te ontdekken en benutten. Daarmee levert u niet alleen een bijdrage aan sociale doelstellingen, maar zorgt u er ook voor dat werkzaamheden efficiënt en tegen lagere kosten kunnen worden uitgevoerd. Steeds meer ondernemers, waaronder Q-Netics, zien daarom kansen in Social Return. Niet alleen door de maatschappelijke bijdrage en lagere arbeidskosten, ook de drive en motivatie van deze medewerkers maakt Social Return een dankbare investering.

Inzet bij Q-Netics; Buurt Service Team

In het kader van Social Return leent Q-Netics wekelijks gemiddeld voor 8 tot 16 uur per week mensen in die moeite hebben met het betreden van de arbeidsmarkt. Wij maken hierbij met name gebruik van de organisatie Buurt Service Team (BST). Deze inmiddels krachtige uitvoeringsorganisatie, heeft als doelstelling om voor zoveel mogelijk mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt iets te kunnen betekenen. De krachten die Q-Netics inleent van het Buurt Service Team worden ingezet in simpele, maar belangrijke uitvoerende rollen. Denk daarbij aan eenvoudig productie en inpakwerk. Ook worden deze arbeidskrachten regelmatig ingezet als tweede man bij woningaanpassingen, zoals montage en demontage werkzaamheden. Op deze manier toont Q-Netics haar maatschappelijke betrokkenheid en geven wij deze gemotiveerde medewerkers de kans om zich verder te ontwikkelen.

Wilt u meer weten over ons project op het gebied van Social Return, onze werkwijze of onze producten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij staan u graag te woord!

Deel dit bericht