De Pakpaal, wat is het en waar dient hij voor?

20 december 2017

De Pakpaal is een hulpmiddel voor mensen die bepaalde handelingen niet zonder hulpmiddel of ondersteuning kunnen uitvoeren. Als u moeite heeft, bijvoorbeeld, met het opstaan uit uw stoel bank of u vindt het lastig in en uit uw bed te komen en of om te draaien in bed. Ook als dat tijdelijk is, tijdens een revalidatieproces of als u zwanger bent. Met de Pakpaal hoeft u niet iedere keer hulp te vragen. Bovendien ondersteunt het uw lichaam en is opstaan of draaien minder belastend voor uw lichaam. Maat wat is de Pakpaal nu precies en waar dient hij voor?

Wat is de Pakpaal?

De Pakpaal is een handig hulpmiddel bij onder andere het opstaan uit stoel, bank of bed. Het is een verplaatsbare stalen grijppaal met bovenplaat en voetplaat. U klemt de Pakpaal tussen vloer en plafond, zonder dat u in de vloer of plafond moet boren. U heeft dus geen schade aan vloer of plafond. Dit maakt de Pakpaal ook geschikt wanneer u tijdelijk ondersteuning nodig heeft bij het opstaan of als u wilt omdraaien in bed. De Pakpaal is dus ook een goed hulpmiddel wanneer u last heeft van bekkeninstabiliteit tijdens uw zwangerschap. Hij geeft houvast en steun op plaatsen waar een muur of een handgreep buiten bereik is. De Pakpaal werkt zonder elektrische hulpmiddelen. U heeft dus geen stroom nodig. Er kunnen diverse beugels of een bedpapegaai aan bevestigd worden zodat u hem kunt afstemmen op uw wensen.

Waar dient hij voor?

De toepassingen van de Pakpaal zijn eindeloos. Het is een goed hulpmiddel voor thuis. Maar ook bij een fysiotherapeut of bij een onderzoekstafel in het ziekenhuis, biedt de Pakpaal gemak. Eigenlijk past de Pakpaal daar waar ondersteuning bij verplaatsing nodig is. Of dat nu tijdelijk is of dat deze ondersteuning langer nodig is. U kunt met behulp van een passende beugel uw mobiliteit en zelfstandigheid bewaren. De paal kan naast stoel of bank geplaatst worden, zodat u zelf kunt opstaan. Maar ook bij het bed is de Pakpaal een handig hulpmiddel. Stel, u kunt niet meer zelfstandig uit bed komen. Of het kost u moeite om rechtop te gaan zitten in bed. Met behulp van de bedpapegaai aan de Pakpaal kunt u zich omhoog trekken. De beugels (in verschillende maten beschikbaar) helpen u bij het zelfstandig omdraaien of uit bed komen. Vrouwen die bevallen met behulp van een keizersnede mogen gedurende een aantal weken hun buikspieren niet belasten. In en uit bed komen, omdraaien in bed en uit de stoel omhoog komen, zijn bewegingen die druk geven op de buikspieren. Door gebruik te maken van een steunstang aan de Pakpaal is het mogelijk om deze handelingen uit te voeren zonder de buikspieren te belasten.

Voor wie?

De Pakpaal kan goed gebruikt worden thuis maar ook bij een onderzoekstafel in een ziekenhuis of een behandeltafel bij een zorginstelling of zorgpraktijk. De steunstang is een hulpmiddel voor ouderen, voor mindervaliden en voor mensen met bijvoorbeeld Parkinson, reuma of een spierziekte. Maar ook als u zwanger bent en last heeft van bekkeninstabiliteit of uw rug, is de Pakpaal een zeer prettig hulpmiddel.

Pakpaal eerst proberen?

Bent u benieuwd of de Pakpaal iets voor u thuis of op het werk is? U kunt de Pakpaal uiteraard eerst op proef nemen. Zo kunt u op uw gemak ontdekken waarom dit een ideaal hulpmiddel is. Neem contact met ons op vraag dit aan.

Deel dit bericht