Oprijplaten, waar worden die voor gebruikt?

03 maart 2017

We lopen eenvoudig een huis of gebouw binnen. Gemakkelijk en zonder na te denken. Dit verandert op het moment dat u minder mobiel bent. U loopt bijvoorbeeld minder makkelijk of u bent afhankelijk van een rolstoel. Ergens naar binnen willen kan dan een enorme uitdaging zijn. Soms is die uitdaging zo groot dat het niet lukt, en wat dan? Oprijplaten bieden dé oplossing!

Uw huis toegankelijk

Stel dat uw woning een ingang heeft met een kleine trap, of het ligt net iets hoger waardoor er een opstapje gemaakt is. Op het moment dat u slechter ter been bent, kan dit moeilijkheden opleveren. En als u afhankelijk bent van een rolstoel of scootmobiel, kan dit een onoverkomelijke drempel zijn. Met oprijplaten is het mogelijk om een hellingbaan te creëren die geleidelijk wat omhoog gaat. Door de geleidelijke hoogteverschillen kunt u zowel lopend als met rolstoel of scootmobiel naar binnen.

oprijplaat rolstoel

Openbare gebouwen

Veel gebouwen hebben hoogteverschillen. Van verpleeghuis tot gemeentehuis, van bibliotheek tot winkel. Vaak zijn de hoogteverschillen zowel bij de ingang als binnen in het gebouw. Dit geeft namelijk een speels uiterlijk en maakt het vriendelijk en toegankelijk, althans zo denken architecten. Totdat een mindervalide persoon het gebouw binnen wilt komen en dat niet lukt. En vervolgens binnen ook allerlei obstakels tegenkomt in de vorm van trappen en opstapjes. Dan is er weinig vriendelijks meer aan. Gelukkig is het niet meer nodig om mensen buiten te laten staan. De eigenaar of beheerder van het gebouw kan de obstakels eenvoudig oplossen met behulp van oprijplaten.

het toegankelijk middels een oprijplaat

Snel, slijtvast en veilig

Oprijplaten zijn de oplossing bij het toegankelijk maken van een woning of openbaar gebouw. Met behulp van deze glasvezelversterkte polyester platen is het mogelijk om een verschil van 5 tot 100 centimeter te overbruggen – van drempeloprit tot trapje bij de entree. De plaat is geschikt voor alle mogelijke situaties doordat deze op maat gemaakt kan worden; geheel op uw gewenste vorm en hoogte. Het oppervlak van de roosteropritten is antislip zodat het lopen geen gevaar oplevert en niet leidt tot vallen. De gele aanloopstrip aan het begin van de oprijplaat geeft een duidelijk contrast met de ondergrond, zodat duidelijk zichtbaar is wanneer de drempeloprit begint.

Wilt u meer informatie over een passende drempeloplossing in uw woning of voor andere plekken? Wij denken graag met u mee zodat uw huis of ander gebouw goed toegankelijk wordt/blijft. Wij bieden oplossingen op maat en kijken graag naar wat we voor u kunnen betekenen. Voor meer informatie, vragen of advies kunt u uiteraard altijd contact met ons opnemen. Wij helpen u graag verder!

Deel dit bericht