Opplussen, wat is het en waarom wordt het gedaan?

10 augustus 2017

Soms is het nodig om de toegankelijkheid, veiligheid en het comfort van een woning aan te pakken. Bijvoorbeeld voor mensen met specifieke woonbehoeften – zoals ouderen en gehandicapten – moeten woningen en complexen toegankelijk zijn. Door het zogeheten opplussen van een woning wordt dit mogelijk. Lees in dit artikel meer over opplussen en het ‘waarom’ achter opplussen!

Opplussen

Zoals hierboven wordt genoemd kan het opplussen van uw woning of zelfs van een geheel complex een hoop gemak bieden. Het opplussen bevordert de toegankelijkheid, veiligheid en comfort van een woning of complex. Op deze manier worden woningen geschikt gemaakt voor mensen met specifieke woonbehoeften zoals ouderen en gehandicapten. Tijdens dit gehele traject is er sprake van begeleiding, advies en uitvoering. Producten binnen deze groep, en dus het opplussen, zijn galerij-, balkon- en balustradeverhogingen.

Galerijverhoging

Voor minder mobiele bewoners van een galerijflat kan de entree van hun woning zorgen voor problemen. Door de vaak grote opstap is het voor hen vaak geen optie om in dergelijke complexen te wonen. Maar als u minder mobiel bent betekent dat niet dat deze woningen niet interessant voor u zijn. Door het ophogen van uw galerij wordt het ook voor u mogelijk om zonder problemen een woning in een galerijflat te betrekken.

Balkonverhogingen

Net als galerijen hebben balkons ook vaak een grote, onhandige opstap. Wilt u gebruik maken van de buitenruimte, dan wordt dit een hoop gedoe. Balkonverhogingen bestaan uit op maat gemaakte panelen die de vloer van een balkon weer gelijkmatig ophogen. Daardoor kunt u op een veilige manier weer gebruik maken van de buitenruimte. Er kan gebruik worden gemaakt van diverse materialen en kleuren om vloeren te verhogen, hierdoor kan er altijd een passende uitstraling worden gecreëerd.

Balustradeverhogingen

Wanneer uw vloer wordt verhoogd betekent dat meestal ook dat de balustrade verhoogd moet worden. Dit om valgevaar te voorkomen. Het bestaande hekwerk kan verhoogd door middel van verschillende oplossingen. Het is mogelijk om uw aangepaste balustrade aan te laten sluiten bij het huidige hekwerk, maar het is mogelijk om elk gewenst ontwerp te kiezen. Er kunnen afspraken worden gemaakt over details en afwerking, zodat het hekwerk volledig bij uw wensen past.

Toegankelijkheid van gebouwen verbeteren of een woningaanpassing laten uitvoeren, individueel of in een groter project? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie. Q-netics werkt door heel Nederland en biedt ook maatwerkoplossingen voor opdrachtgevers.

Deel dit bericht