Ophogen in en rondom de woning, wat zijn de mogelijkheden?

31 januari 2017

Heeft u last van een verminderde mobiliteit? Waarschijnlijk krijgt u in dit geval regelmatig te maken met obstakels binnen of buiten uw huis. Veelvoorkomende obstakels zijn bijvoorbeeld hoge drempels of ongelijke vloeren. In de meeste gevallen ontkomt u er niet aan; uw woning moet hiervoor aangepast worden. Het deels ophogen van uw woning, ook wel opplussen genoemd, kan in zo’n geval wonderen doen voor uw wooncomfort. Op deze manier kan uw woning eenvoudig worden aangepast aan uw specifieke wensen en behoeften. In dit artikel zetten we alle mogelijkheden rondom het opplussen van uw woning voor u op een rijtje.

Galerijverhoging

Galerijflats hebben in vele gevallen te maken met een grote opstap bij binnenkomst. Dit kan voor ouderen of mindervalide vaak een flink, alledaags obstakel zijn. Zeker wanneer u afhankelijk bent van een rollator, scootmobiel of rolstoel. Door middel van een galerijverhoging kan uw vloer eenvoudig op gelijke hoogte worden gemaakt. Dit gebeurt door middel van glasvezelversterkte panelen. Deze garanderen de stevigheid van uw ophoging en zijn tevens instelbaar naar de hoogte van uw voorkeur. Deze simpele ingreep biedt een enorme uitkomst voor mindervalide.

Balkonverhoging

Ook bij balkons is het vaak meer regel dan uitzondering dat deze betreden moet worden via een opstap. Zeer vervelend voor mensen die te maken hebben met een verminderde mobiliteit. Door middel van een balkonverhoging, wordt het balkon weer beter toegankelijk voor mensen met een rollator of rolstoel. Onze specialisten zorgen altijd voor een balkonverhoging op maat. Deze verhoging is lichtgewicht en onderhoudsarm. Uw balkon wordt niet alleen toegankelijker, het ziet er tevens modern als nieuw uit!

Balustradeverhoging

Het lijkt wellicht vanzelfsprekend, maar toch wordt er niet altijd bij stilgestaan. Een balkonverhoging vraagt in de meeste gevallen om een balustradeverhoging om de veiligheid te waarborgen. De balustradeverhoging van Q-netics zorgt ervoor dat uw balustrade voldoet aan alle veiligheidsnormen van het Bouwbesluit en Wetboek voor toegankelijkheid. En niet onbelangrijk: het geeft u weer een veilig gevoel. Op deze manier kunt u pas echt weer zorgeloos genieten van uw balkon.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden in het opplussen van uw woning? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met een van onze specialisten of vraag een offerte aan. Wij helpen u graag met een advies op maat!

Deel dit bericht