Met deze hulpmiddelen verbeter je de mobiliteit van mensen met een lichamelijke beperking

02 november 2018

Leven met een lichamelijke beperking heeft veel impact op het dagelijks leven van iemand. Sommige handelingen zijn niet meer uitvoerbaar zonder hulp van iemand. Maar niets is zo vervelend om voor alles afhankelijk te zijn en hulp te moeten vragen. Gelukkig is het mogelijk om met diverse toepassingen zelfstandig in de eigen woning te blijven wonen. Deze hulpmiddelen verbeteren de mobiliteit en dus de zelfstandigheid van mensen met een lichamelijke beperking.

1. Rolstoel oprijplaten

Een drempel of kleine trap bij de ingang van een huis kan ervoor zorgen dat iemand die gebruik moet maken van een rollator, rolstoel of scootmobiel problemen ervaart bij het naar binnen gaan van een huis. Gelukkig is dit eenvoudig en snel op te lossen. Met een rolstoel oprijplaat van Q-netics is de ingang van een huis weer toegankelijk. De oprijplaat of roosteroprit is geschikt om hoogteverschillen van 5 tot 100 cm te overbruggen. Ze worden op maat gemaakt en worden bevestigd met een kozijnbeugel. Dit zorgt voor een eenvoudige ophanging van de roosteropritten op de gewenste hoogte. De oprijplaat is voorzien van een gele aanloopstrip die een duidelijk contrast aangeeft met de ondergrond. Zo is duidelijk waar deze begint. Q-netics levert tevens scootmobiel oprijplaten. Hetzelfde product met hetzelfde doel: de mobiliteit van mindervaliden verbeteren.

2. Plakscheg

Binnen in huis zijn ook vaak drempels die de mobiliteit kunnen belemmeren. Ze zijn meestal niet heel hoog maar zorgen er toch voor dat het minder makkelijk is om te verplaatsen met een rolstoel of rollator. Gelukkig is het vrij eenvoudig om dit hoogteverschil weg te nemen. Hoogteverschillen van 0,6 tot 3,6 cm worden overbrugd met plakscheggen. De plakscheg heeft een minimale afmeting zodat ze altijd en overal passen. Ze zijn aan de voorzijde afgeschuind tot een absoluut nulpunt zodat er geen overgang merkbaar is. Ze zijn eenvoudig op maat te maken en direct vast te plakken op een gladde ondergrond zoals laminaat, plavuizen en vinyl.

3. Scheg

Als het hoogteverschil dat overbrugd moet worden bij een drempel hoger is dan wat past bij de plakscheg is er een andere oplossing om de mobiliteit te vergroten. Dan is het namelijk mogelijk scheggen te plaatsen. Deze scheggen overbruggen hoogteverschillen van 2 tot 15 cm. Het werkt eenvoudig: de drempeloverbrugging wordt aan beide kanten tegen de drempel aan geplaatst en is beschikbaar in verschillende formaten. Dit maakt dat dit bij elke deur en drempel toepasbaar is. Het is mogelijk de scheggen zelf te plaatsen maar Q-netics kan dit ook opmeten op locatie om het uiteindelijk te plaatsen.

4. Pakpaal

Als het meer moeite kost om op te staan uit bank of stoel of als het moeilijker wordt om zelfstandig uit bed te komen betekent dit nogal wat voor de mobiliteit en zelfstandigheid van iemand. Gelukkig is het mogelijk om dit langer zonder hulp te kunnen doen met behulp van de pakpaal. Dit is een handig mobiliteitshulpmiddel  dat ervoor zorgt dat iemand deze handelingen gemakkelijker zelf kan doen. Het is een verplaatsbare stalen grijppaal met een bovenplaat en voetplaat waaraan diverse beugels of een bedpapegaai bevestigd worden. Hiermee kan de pakpaal worden afgestemd op de wensen en behoeften van de gebruiker. De pakpaal wordt tussen vloer en plafond ingeklemd zonder te boren.

Wilt u meer weten over mogelijkheden, hulpmiddelen en producten om de mobiliteit te verbeteren? Wij denken graag met u mee en bieden oplossingen op maat. Voor meer informatie, vragen of advies kunt u uiteraard altijd contact met ons opnemen. Wij helpen u graag verder!

Deel dit bericht