In 4 stappen zorgen wij voor een galerijverhoging

19 september 2018

Mensen die in een flat wonen kunnen moeilijkheden ondervinden om bij hun huis te komen wanneer zij minder mobiel worden. De entree naar de galerij en naar het appartement is vaak voorzien van lastige drempels. Iemand met een rollator, rolstoel of scootmobiel kan daar niet of zeer moeilijk over heen. Dan lijkt het dat zij moeten verhuizen. Maar gelukkig zijn er ook andere oplossingen. Het is mogelijk de drempels te laten wegnemen en hoogteverschillen op te lossen door de galerij op te hogen. Hoe gaat dat in zijn werk?

1. Galerijverhoging: een projectmatige aanpak

Deze aanpassingen worden gedaan in opdracht van woningeigenaren en -corporaties. Als in een woningcomplex veel mensen wonen die slecht ter been zijn kan het nodig zijn om aanpassingen te verrichten. Een van de aanpassingen is de  galerijverhoging. Dit wordt dan uitgevoerd als een project voor het hele complex. Het initiatief om deze woningen aan te passen komt van woningcorporaties.

2. Wat zijn de wensen?

Als blijkt dat woningaanpassingen gewenst zijn dan vindt er allereerst een gesprek plaats om te inventariseren wat de wensen zijn en waar deze verwezenlijkt moeten worden. Vaak gaat het bij bestaande galerijflats om een grote opstap bij de entree van de woning. En dat is niet mogelijk als de bewoners minder mobiel worden. Om deze bewoners langer in hun vertrouwde omgeving te kunnen laten wonen is het zaak om de vloeren te verhogen. Bij een eerste gesprek met de woningcorporatie worden de wensen besproken. Q-Netics heeft veel ervaring met deze projecten en kan goed adviseren over de oplossingen. Er zijn diverse materialen en kleuren om vloeren van de galerij te verhogen. Dit maakt dat er altijd een passende uitstraling kan worden gecreëerd.

3. Welke vloeren zijn er?

Het is mogelijk om bijna alle hoogteverschillen te overbruggen. Er zijn twee soorten vloeren. De eerste mogelijkheid is de glasvezelversterkte vloeren. Deze worden opgebouwd uit panelen vervaardigd uit isopthaal polyesterhars versterkt met glasvezels. De panelen worden standaard geproduceerd in de kleur grijs RAL7040, maar wij kunnen deze in elke gewenste RAL kleur aanleveren. Naast de glasvezelversterkte vloeren is het ook mogelijk om te kiezen voor houtcomposiet vloeren. Deze vloeren worden opgebouwd uit kunststof planken die met houtvezels zijn versterkt en zijn daarmee lichtgewicht, duurzaam en onderhoudsarm.

Wij kunnen de planken afwerken in diverse kleuren. Afhankelijk van de kleurkeuze ontstaat een warme, natuurlijke of juist industriële uitstraling. Dit vloersysteem is sterk en lichtgewicht, zuur- en zeewaterbestendig, zeer stroef en enorm duurzaam bij een vrijwel onbeperkte levensduur.

4. Plaatsen op locatie

Het is belangrijk om de overlast voor de bewoners zo minimaal mogelijk te laten zijn. Daarom produceren wij de projectvloer prefab en monteren wij deze op locatie af. Dit zorgt ervoor dat de bewoners zo min mogelijk overlast hebben. Zij kunnen tijdens het gehele proces in de woning blijven. Dat betekent dat alle onderdeel voor de gallerijverhoging op maat gemaakt aankomen. De vloerverhogingen worden opgebouwd uit planken of panelen die rusten op aluminiumliggers met traploos verstelbare kunststof schroefvijzels. Als de vloer met het ophoogsysteem ligt is er dan ook direct een nieuwe frisse vloer. De nieuwe vloer is gemaakt van anti-slip materiaal.

Met een galerijverhoging kunnen bewoners langer zelfstandig in hun eigen woning blijven wonen. Dit past bij de huidige ontwikkelingen. Wilt u meer weten over complexmatige galerijverhogingen? Voor meer informatie, vragen of advies kunt u uiteraard altijd contact met ons opnemen. Wij helpen u graag verder!

Deel dit bericht