In 3 stappen plaatst u zelf een wandbeugel

26 maart 2019

Gewoon in uw eigen huis bewegen lijkt zo vanzelfsprekend. Maar voor heel wat mensen is dat niet het geval. Als u moet leven met een beperking in uw bewegen dan kan het lopen lastig zijn. Ook in uw eigen huis. En als u dan naar de badkamer, de douche of het toilet gaat, kan dat een hele uitdaging zijn. Juist in deze ruimtes ligt een ongelukje op de loer voor mensen die slecht ter been zijn. De vloer kan glad worden, bijvoorbeeld in de badkamer door condens. En als u valt kan dat flink wat nare gevolgen hebben. Gelukkig kunt u dit voorkomen door wandbeugels te plaatsen. Die  maken het voor u gemakkelijker en veiliger in badkamer, douche of toilet.

Wat is een wandbeugel?

Met behulp van een wandbeugel kunt u langer zelfstandig blijven wonen. Ook in woningen voor senioren kan de plaatsing van wandbeugels net iets meer veiligheid bieden aan de bewoners. De wandbeugel wordt geplaatst op plaatsen waar steun gewenst is. U kunt denken aan de plaatsing van wandbeugels in het toilet of badkamer. Doordat u bij het bewegen in deze ruimte houvast heeft aan de beugels, bent u niet gehinderd in uw bewegingsvrijheid. U kunt dan ook langer in uw vertrouwde omgeving blijven wonen. De wandbeugels zijn gemaakt van een roestvrijstalen, ronde buis van 28 mm doorsnee en hebben een poedercoating afwerking. Dit maakt dat ze eenvoudig te onderhouden zijn en een lange levensduur hebben.

wandbeugel

De stappen om de wandbeugels te plaatsen

Wij zetten de stappen die u moet doorlopen om de wandbeugels te plaatsen voor u op een rijtje:

Stap 1: bepaal de plaatsen voor de beugels

De beugels zijn gemakkelijk te plaatsen. Het is dan van belang dat goed wordt nagedacht over de juiste plaatsen waar u de steun nodig heeft. Het is verstandig om de route die u loopt goed na te gaan. Teken de juiste plaatsen af met een potlood. Aan beide kanten zit een naar binnen gerichte, afgelaste flens met een bevestigingsgat. Houd daar rekening mee bij de bepaling van de juiste plaats.

Stap 2: breng de gaten aan

Als u eenmaal heeft bepaald waar u steun kunt gebruiken dan is het zaak om gaten te boren. Het ligt aan de ondergrond waar u de beugel op bevestigt hoe u dit moet doen. Dit kan met een schroef in hout of door gaatjes te boren in een harde ondergrond.

Stap 3: plaats de wandbeugels

Als u de gaatjes heeft gemaakt dan bevestigt u de wandbeugel stevig door schroeven aan te brengen. Doordat de beugels worden bevestigd met vier schroeven in het bevestigingsgat bent u er zeker van dat ze u voldoende en veilig ondersteunen.

Welke beugels zijn er nog meer?

Naast deze wandbeugels heeft Q-netics ook nog ook kozijnbeugels en trapspilbeugels die u kunt bevestigen. Als u kozijnbeugels plaatst heeft u meer houvast als u de deur opent of de drempel afstapt. De trapspilbeugel biedt extra houvast voor mensen die meer ondersteuning willen op de trap. Deze beugel biedt steun tijdens de draai bij het traplopen omdat u met uw handen de beugel vast kunt houden. U kunt de beugels zelf bevestigen maar ons vakkundig montagepersoneel kan het ook voor u plaatsen.

Wilt u meer weten over de verschillende beugels? Of wilt u meer informatie over de hulpmiddelen die wij kunnen leveren voor uw woning, bedrijf of complex? Wij denken graag met u mee en bieden oplossingen op maat. Voor meer informatie, vragen of advies kunt u uiteraard altijd contact met ons opnemen. Wij helpen u graag verder!

Deel dit bericht