Hulpmiddelen voor gehandicapten, wij zetten er 5 op een rij

06 september 2017

Op het moment dat u problemen heeft met uw gezondheid, minder mobiel bent of andere lichamelijk klachten of beperkingen heeft, speelt gemak in uw woonomgeving een belangrijke rol. Het maakt niet uit of u tijdelijk beperkt bent of dat dit een blijvende situatie is. Gelukkig zijn er veel hulmiddelen beschikbaar die bijdragen aan het gemak van het blijven wonen waar u woont als u gehandicapt bent. U wilt natuurlijk een zo’n comfortabel mogelijk leven leiden. De volgende 5 hulpmiddelen kunnen voor u daarbij helpen.

1. De Pakpaal

De Pakpaal is een verplaats- en verstelbare stalen grijppaal met bovenplaat en voetplaat die tussen vloer en plafond wordt geklemd. Hij geeft houvast en steun op plaatsen waar een muur of handgreep buiten bereik is. Het plaatsen van een Pakpaal levert geen beschadiging in muur, vloer of plafond. Dus ook bij tijdelijke toepassing is dit een goede keuze. Aan de Pakpaal kunnen verschillende steunen bevestigd worden voor diverse situaties. Denk daarbij aan draaien in bed, opstaan vanuit een stoel of bed. Hiermee is de Pakpaal een zeer veelzijdig hulpmiddel.

2. Wandbeugels

Als u gehandicapt bent, is een ruimte met een gladde ondergrond minder goed toegankelijk. Bij verminderde mobiliteit kan een bezoek aan de badkamer, douche of het toilet lastig zijn. Bijvoorbeeld omdat u meer steun nodig heeft bij het betreden van en lopen in de badkamer of bij het opstaan van toilet. Met wandbeugels worden extra steunpunten gecreëerd, waardoor u makkelijker zelfstandig door deze ruimtes kunt lopen of naar de toilet kunt. De beugels zijn makkelijk te bevestigen aan de wand van het toilet of de badkamer.

3. Trapspilbeugels

Als u verminderd mobiel bent is een trap lastig om op te lopen. U heeft extra steun nodig en die is er niet altijd. Met name bij een gedraaide trapopgang is het moeilijk om deze steun te krijgen van de trapspil. Dit is de spil waar de treden aan zijn bevestigd. In die situatie kunnen trapspilbeugels een goede oplossing zijn. Deze beugel biedt extra houvast als u meer ondersteuning nodig heeft op de trap. De trapspilbeugel biedt steun tijdens de draai, zonder dat u uw handen loslaat. Trapspilbeugels kunnen zowel bij links- als rechtsopgaande (draaiende) trappen gebruikt worden.

4. Kozijnbeugels

Het openen van deuren of door de deuropening lopen kan lastig zijn wanneer u minder mobiel bent. U bent wellicht minder stabiel omdat u dan geen houvast heeft. Bovendien kunnen deuren zwaar openen of de afstap van de drempel kan te hoog zijn. Het plaatsen van kozijnbeugels helpt bij het zelfstandig blijven verrichten van deze handelingen. Zij bieden extra houvast bij het openen van een deur en bij het over de drempel stappen. Dankzij de smalle lip kan de beugel eenvoudig op een willekeurig kozijn bevestigd worden.

5. Drempelaanpassing

Bij een verminderde mobiliteit kan een kleine drempel een grote hindernis zijn. De drempels, opstapjes en trapjes kunnen u hinderen bij het betreden van uw woning of bij het vrij bewegen in uw huis. Er zijn diverse drempelaanpasingen mogelijk die u helpen een hoogte te overbruggen. Of u nu met een rollator of looprekje loopt of dat u in een rolstoel zit. Voor iedere drempel is een geschikte aanpassingen.

Er zijn voldoende hulpmiddelen beschikbaar om uw leven te vergemakkelijken. Wilt u meer informatie over deze hulpmiddelen of andere aanpassingen in uw woning? Wij denken graag met u mee en bieden oplossingen op maat. Voor meer informatie, vragen of advies kunt u uiteraard altijd contact met ons opnemen. Wij helpen u graag verder!

Deel dit bericht