Hoe wordt een drempeloprit gemaakt?

01 augustus 2018

Als u minder mobiel bent kunnen kleine hoogteverschillen een enorme drempel vormen. Met als gevolg dat het soms onmogelijk is om bij uw huis te komen. Bijvoorbeeld omdat u in een rolstoel zit. Of omdat het te veel gevaar op vallen oplevert wanneer u met een rollator loopt. Soms is het zelfs onmogelijk de drempel over te gaan. Gelukkig zijn er mogelijkheden om de drempel te slechten. Met een drempeloprit kunt u gemakkelijk over de drempel gaan zonder enig risico. Wat is een drempeloprit eigenlijk en hoe wordt een drempeloprit gemaakt?

Wat is een drempeloprit?

Het belangrijkste dat een drempeloprit doet is het overbruggen van obstakels naar uw huis toe. Een drempeloprit kan de kleinste drempel tot zelfs een volledige galerij overbruggen. Door de manier van bouwen is een drempeloprit uitermate stabiel en is de vorm aan iedere denkbare situatie aan te passen. De hoogte is dan ook altijd precies die van de te overbruggen drempel. Door het gebruikte materiaal zijn drempelopritten licht van gewicht en praktisch onderhoudsvrij.

Toegepaste materialen

De drempeloprit moet zorgen voor het wegnemen van een of meerdere drempels. Deze drempeloploop zoals de oprit ook wel wordt genoemd, is eigenlijk een langzaam hellend vlak dat geplaatst wordt voor de drempel. De bovenlaag van de drempeloprit is gemaakt van gerecycled kunststof gelamineerd met een rubberlaag met noppenstructuur. Dit zorgt ervoor dat het oppervlak stroef blijft zodat weg- of uitglijden niet mogelijk is. Om de overgang van de vloer naar de drempeloprit aan te geven is de aanloop voorzien van een geel aanloopprofiel. De drempeloprit is bijna volledig onderhoudsvrij.

Modulair opbouw

Het grote voordeel van de drempeloprit is dat ze modulair worden gebouwd. Zo kunnen ze in iedere gewenste vorm geleverd en gelegd worden. Je kunt een oprit voor 1 enkele drempel plaatsen, maar ook een volledige galerij kan verhoogd worden met een drempeloprit. Deze woningaanpassing zorgt voor een betere toegankelijkheid voor mensen met een rolstoel, scootmobiel of rollator. Bij het plaatsen van een drempeloprit op een galerij kunnen we ook een balustradeverhoging monteren, zodat de veiligheid te allen tijde kan worden gegarandeerd. Deze eventuele balustradeverhoging past door zijn eenvoud in iedere omgeving.

Er zijn gelukkig voldoende aanpassingen die ervoor zorgen dat u zo lang mogelijk zelfstandig kunt blijven wonen. Wilt u hier meer over weten? Neem contact met ons op voor meer informatie, vragen of advies. Wij denken uiteraard graag met u mee en bieden oplossingen op maat.

Deel dit bericht