Hoe verbetert u de toegang van uw balkon voor rolstoelen?

21 december 2015

Wanneer u een balkon heeft, wilt u hier uiteraard veelvuldig gebruik van maken. Een buitenruimte kan immers een heerlijke plek zijn om even te ontspannen. Helaas kan dit u lastig worden gemaakt door een slechte toegang naar uw balkon. Dit geldt zeker voor bewoners die slechter te been zijn en zich door middel van een rolstoel of met rollator verplaatsen. Betekent dat, dat u dan geen gebruik meer kan maken van uw balkon? Natuurlijk kunt u dat wel. Met de juiste aanpassingen van Q-netics wordt uw balkon weer goed toegankelijk voor o.a. rolstoelen en kunt u weer volop genieten van uw buitenruimte.

De individuele balkonverhoging

De grote opstap naar uw balkon maakt uw balkon misschien wel onbegaanbaar. Een balkonverhoging biedt hier uitkomst. Deze verhogingen bestaan uit op maat gemaakte panelen die bijvoorbeeld over kieren en drempels worden geplaatst. Ook ongelijke vloerdelen worden bedekt met een balkonverhoging. Hiermee creëren we een balkonvloer die gelijkmatig is aan uw drempel of galerijvloer, waardoor deze direct beter toegankelijk zijn voor minder mobiele bewoners.

Stevig en traploos verstelbaar

Onze balkonverhoging bestaat uit panelen die versterkt zijn met glasvezel. Deze panelen rusten op aluminium liggers met traploos instelbare kunstof schroefvijzels. Hierdoor is uw balkonverhoging of ophoging eenvoudig te verstellen naar elke gewenste hoogte.

Meer voordelen van een balkonverhoging

De balkonverhoging wordt voorzien van een anti-slip laag, waardoor deze ook bij nat of vochtig weer toegankelijk zijn, zonder dat de kans is vergroot dat u misschien uitglijdt. Daarnaast zijn de verhogingen geluiddempend en tevens onderhoudsvrij – met een minimale levensduur van maar liefst 20 jaar.

Omdat we balkonverhogingen voor u op maat maken, zijn er veel opties mogelijk op het gebied van afwerking en details. Voor deze maatwerkoplossingen kunt u uiteraard contact met ons opnemen. Onze adviseurs begrijpen uw situatie en bekijken samen met u naar de best passende oplossing. Bij ons staat de eindgebruiker centraal. En zorgen we er samen voor dat uw balkon weer prima toegankelijk wordt, en dat u weer kunt genieten van uw buitenruimte.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor een balkonverhoging? Neem dan een kijkje op de productpagina, hier zijn tevens alle specificaties opgenomen en kunt u deze nog rustig nalezen.

Deel dit bericht