Hoe verbetert u de toegang van uw flatwoning voor rolstoelen?

03 maart 2016

Wanneer u woonachtig bent in een (senioren)flat of verzorgingstehuis is de kans groot dat u of uw naasten afhankelijk zijn van rolstoel of rollator. Dat kan vaak voor problemen zorgen, omdat flats niet altijd optimaal toegankelijk zijn. Dit zorgt niet alleen tot vervelende, maar ook tot gevaarlijke situaties. U wilt dit natuurlijk voorkomen, en gelukkig is dat mogelijk. Bij Q-netics hebben we verschillende producten ontwikkeld om de toegang van uw flatwoning te verbeteren en daarmee veiliger te maken. In dit artikel lichten we enkele van deze producten toe.

drempelopritRolstoel drempeloprit

Drempels zijn vaak lastige obstakels om te overbruggen met een rolstoel of rollator. Dat komt met name omdat deze vaak een harde verhoging zijn van soms wel enkele centimeters hoog. Rolstoel drempelopritten kunnen hierdoor bijdragen aan een betere toegang van uw flatwoning. Onze drempelopritten kunnen tot wel 25cm overbruggen. En het is tevens mogelijk om een complete galerij op te hogen, zodat alle bewoners profiteren van dit gemak!

Scheggen

Wanneer drempelopritten of complete galerijophogingen niet nodig zijn, maar er wel een drempel overbrugd moet worden, kunt u er ook voor kiezen om scheggen te laten plaatsen. woningaanpassing kieren bij deurScheggen overbruggen kleine(re) obstakels van enkele centimeters. Het zijn in feite kleine drempelopritten, die eenvoudig te plaatsen zijn en zowel buiten als binnen in uw woning toegepast kunnen worden. Omdat drempels vaak van formaat verschillen, zoals de breedte en hoogte, maken we bij Q-netics scheggen op maat. Zo bent u altijd verzekerd van een passende oplossing.

 

Aluminium oprijplaatOprijplaten rolstoel

Ook rondom uw eengezinswoning of bungalow zijn vaak grote en kleine hoogteverschillen te vinden die de toegankelijkheid van uw woning bellemeren. Denk hierbij aan uw voor en achterdeur of berging. Q-netics adviseert u vrijblijvend welke producten het meest geschikt zijn voor uw eigen woonsituatie. Rolstoel oprijplaten, ook wel Roosteropritten genoemd zijn vooral geschikt voor situaties met ongelijk straatwerk in combinatie met een rolstoel, rollator of scootmobiel. Door de sterke constructie en goede stelmogelijkheid is dit product zeer goed inzetbaar bij op straatwerk met hoogteverschillen tot zelfs 100 cm. Dit product is zeer stroef en onderhoudsarm doordat het roostermateriaal is vervaardigd uit hoogwaardig glasvezelversterkt kunststof. Een Roosteroprit kan gecombineerd worden met een afrijbeveiliging of hekwerk om extra veiligheid en steun te bieden bij het betreden van uw woning. Woonsituaties waarbij het straatwerk niet verzakt is lenen zich prima voor kunststof drempelopritten en schegplaten voorzien rubber noppenstructuur.

 

Meer oplossingen van Q-netics

Voor elke denkbare situatie is een oplossing te bedenken en daarom is ons assortiment al flink uitgebreid. Denk bijvoorbeeld aan rubberen plakscheggen, dorpelvangers of een tussenstap voor uw woning. Een uitgebreid overzicht en meer informatieve over deze producten vindt u op onze drempelaanpassingen pagina.

Deel dit bericht