Hoe uw scootmobiel het veiligst op te bergen?

10 december 2015

De aanschaf van een scootmobiel is vaak een overwogen beslissing. Het is namelijk een grote investering waar u veel gebruik van gaat maken. Een scootmobiel brengt namelijk een groot gemak met zich mee: u kunt er zelfstandig op uit! Zonder een scootmobiel wordt u hier mogelijk door beperkt. Wij willen voorkomen dat dit u overkomt. Heeft u een scootmobiel aangeschaft? Dan raden we u aan de scootmobiel goed te beveiligen en een veilige plek te kiezen om hem op te bergen. Hoe en waar, lichten we in dit artikel toe.

Heeft u een grote woning?

Als u een grote woning heeft is het waarschijnlijk geen probleem om ruimte vrij te maken waar u uw scootmobiel kan plaatsen wanneer u deze niet gebruikt. Dit is de makkelijkste oplossing. Echter zijn helaas de meeste woningen hier niet voor geschikt omdat ze te klein zijn.

Wanneer u uw scootmobiel wel in huis kunt plaatsen kies dan een vaste plek die hier op ingericht is: bijvoorbeeld onder de trap of in een ongebruikte ruimte. Daarnaast moet de plek in de buurt van een stopcontact zijn zodat u uw scootmobiel regelmatig kunt opladen. Handig kan zijn om hier wandbeugels te bevestigen. Zo heeft u extra houvast en stapt u gemakkelijk op uw scootmobiel en kost het weinig moeite eraf te komen.

Heeft u een tuin?

Wanneer u binnen niet genoeg ruimte heeft, kunt u de scootmobiel in de tuin neerzetten: buiten of in de schuur. Als u de keuze tussen beide heeft, is de schuur natuurlijk de veiligste oplossing. Hier staat uw scootmobiel altijd droog. Daarnaast kan de schuur op slot; dit is een extra beveiliging.

Geen beschikbare ruimte in huis, schuur of tuin: wat nu?

Wanneer u geen beschikbare ruimte heeft, heeft u de mogelijkheid de scootmobiel buiten te laten staan. Plaats in dat geval altijd een zeil over de scootmobiel om deze te beschermen tegen vocht, vrieskou en vuil. Doe de scootmobiel altijd op slot, u kunt dit eenvoudig doen door bijvoorbeeld een Q-netics scootmobielslot te bevestigen en uw scootmobiel met een kabel hieraan te bevestigen. Voor het opladen van de accu kunt u gebruik maken van een acculaderkast of acculaderkast-paal om ook de accu te beschermen tegen weersinvloeden.

Ondanks dat u een zeil gebruikt voor de bescherming van uw scootmobiel, is deze niet beschermd tegen diefstal of vandalisme. Een goed alternatief hiervoor is dan de scootmobielberging. Dit is een stalen berging die u buiten kunt plaatsen. De scootmobiel staat dan gegarandeerd veilig en is beschermd tegen weer en wind. De ScooterQube (elektrisch of handbediend) is volledig afsluitbaar met een slot en voorzien van een dubbele contactdoos met een voorziening op uw accu op te plaatsen en zodoende op te laden. Daarnaast neemt de scootercube vrijwel geen ruimte in beslag.

Kort samengevat: welke oplossing u ook kiest, zorgt dat u altijd uw scootmobiel op de meest veilige manier bergt. De scootercube is voor buitenhuis de beste oplossing. Heeft u hierover nog vragen? Neem dan gerust even contact met ons op!

Toon onze scootmobiel bergingen

 

Toon onze scootmobiel bergingen

Deel dit bericht