Uw scootmobiel veilig opbergen: welke mogelijkheden zijn er?

25 juli 2019

De aanschaf van een scootmobiel is vaak een weloverwogen beslissing. Het is immers een grote investering. Bovendien gaat u, of uw familielid of cliënt, er veel gebruik van maken. Een scootmobiel geeft iemand die minder mobiel is, namelijk veel vrijheid en zelfstandigheid. Daarom willen wij u graag helpen om de scootmobiel zo veilig mogelijk te stallen. Zodat u er nog lang plezier van heeft. In dit artikel leest u welke opties er zijn om een scootmobiel goed te beveiligen en op te bergen.

1. De scootmobiel in huis stallen

Mensen met een grote woning kunnen hun scootmobiel waarschijnlijk prima in huis stallen. Bijvoorbeeld in een (bij)keuken of ruime trapkast. Dit is de meest eenvoudige oplossing. Let er wel op dat er een stopcontact beschikbaar is in de ruimte, zodat de scootmobiel regelmatig opgeladen kan worden. Voor de acculader kunt u een acculaderplank aan de muur monteren. Dit gaat heel gemakkelijk dankzij de montagegaten. De horizontale en verticale sleuf zorgen ervoor dat deze plank goed te stellen is. Daarnaast kan het handig zijn om wandbeugels te bevestigen, die voor extra houvast zorgen tijdens het op- en afstappen.

2. De scootmobiel opbergen in garage, schuur of berging

Een andere goede optie is, om de scootmobiel in een afsluitbare garage, berging of schuur neer te zetten. Zo staat de scootmobiel niet in de weg in huis, maar wel veilig en droog. Dit laatste is vooral belangrijk om het voertuig, de accu en de elektronica te beschermen tegen weersinvloeden. Regen, kou en vuil kunnen namelijk een negatieve invloed hebben op de levensduur. Heeft u wel een berging, maar is deze lastig te bereiken met de scootmobiel? Bijvoorbeeld vanwege een hoge drempel of helling? Dan kan een oprijplaat voor de scootmobiel uitkomst bieden. Zo kunt u de scootmobiel toch moeiteloos in en uit de berging rijden.

3. Een speciale scootmobielstalling of scootmobielberging aanschaffen

Bij een kleinere woning of flat zonder externe berging voor de scootmobiel, dan kan het lastig zijn om de scootmobiel goed en veilig te stallen. Bovendien gelden er vaak verschillende regels voor het buiten de woning stallen van een scootmobiel. Denk bijvoorbeeld aan richtlijnen met betrekking tot het straatbeeld, maar ook aan regels op het gebied van vluchtroutes en openbare orde en veiligheid. U kunt er daarom voor kiezen om een speciale scootmobielberging aan te schaffen. Dit is een compacte berging voor uw scootmobiel die eenvoudig bij een woning of appartementencomplex geplaatst kan worden. U heeft daarbij de keuze tussen een elektrische of een handbediende scootmobielstalling. Beide varianten zijn volledig afsluitbaar met een slot en voorzien van een plank met dubbele contactdoos om de accu van de scootmobiel op te laden.

schuin aanzicht groene scootmobiel stalling

4. De scootmobiel buiten stallen en beveiligen met scootmobielslot

Wanneer een overdekte scootmobielstalling geen optie is en u de scootmobiel aan huis of in de tuin stalt, is het aan te raden om in ieder geval een beschermhoes of afdekzeil te gebruiken. Zo zorgt u dat de scootmobiel beschermd is tegen invloeden van buitenaf. Om ook de acculader te beschermen, kunt u een acculaderkast of acculaderkast-paal aan huis laten plaatsen. Deze is bovendien prima te combineren met een slotoog speciaal voor de acculaderkast. Op deze manier kunt u de scootmobiel met behulp van een staalkabel veilig op slot zetten tijdens het laden. Tegen diefstal kunt u uiteraard ook een apart scootmobielslot aan de muur bevestigen. Deze set bestaat uit een dikke roestvrijstaal gezette plaat voorzien van een A-kwaliteit slot, eventueel in combinatie met een geplastificeerde staalkabel.

lang slot scootmobiel voor aan de muur

Uw scootmobiel opbergen? Neem vrijblijvend contact op

Kortom, afhankelijk van uw situatie is er altijd een oplossing voor het veilig opbergen van uw scootmobiel. Wilt u meer informatie over één van de genoemde producten of heeft u specifieke wensen? Neemt u dan gerust contact met ons op. Wij beantwoorden graag al uw vragen en zoeken samen met u naar de best mogelijke manier om uw scootmobiel veilig op te bergen.

Deel dit bericht