Hoe toegankelijkheid verbeteren complete seniorenflats?

15 maart 2016

Heeft u bewoners in uw flat die gebruik maken van een rolstoel, rollator of scootmobiel? Dan kan het zijn dat de portieken, galerijen en deuropeningen lastig toegankelijk zijn voor deze bewoners. OF wellicht zijn uw woningen toe aan renovatie?

Q-netics biedt verschillende oplossingen om complete woningcomplexen toegankelijker te maken. In dit artikel lichten wij er een aantal toe.

Galerijverhogingen

De instap van een portiek of woningtoegangsdeur naar een galerijvloer heeft vaak een verschillende hoogte. Ook bestaat de galerijvloer vaak uit diverse kieren, drempels en goten. Dit alles maakt de toegankelijkheid van de woning een stuk lastiger. Het opplussen van een galerij biedt hierbij uitkomst.

Een galerijverhoging bestaat uit op maat gemaakte panelen die over kieren, drempels en ongelijke vloerdelen vallen. De panelen kunnen in iedere gewenste breedte en hoogte gelegd worden. Door het ophogen van galerijvloeren naar één gelijke hoogte, zijn de galerijen beter toegankelijk voor uw bewoners.

Balustradeverhogingen

Bij een galerijverhoging wordt vaak ook de balustrade van de galerij verhoogd. Omdat de galerijvloer hoger wordt, ligt de balustrade in verhouding lager waardoor deze minder houvast biedt bij valgevaar. De Q-netics balustradeverhoging zorgt er voor dat het hekwerk voldoet aan de veiligheidsnormen volgens het Bouwbesluit en het Wetboek voor toegankelijkheid.

De balustrade wordt verhoogd met een aluminium of stalen balustrade die bovenop de bestaande balustrade gemonteerd wordt. Hierdoor hoeft niet de hele balustrade vervangen te worden.

Balkonverhogingen

Net zoals de galerijvloer kan ook de balkonvloer verhoogd worden. Dit kan een balkon van een woning of gezamenlijke ruimte zijn. De balkonverhoging wordt net als de galerijverhoging opgebouwd uit glasvezelversterke panelen die rusten op aluminiumliggers met traploos instelbare kunststof schroefvijzels. Dat maakt de verhoging stevig en makkelijk op elke gewenste hoogte instelbaar.

Overige bouwkundige aanpassingen

Q-netics werkt met diverse gemeenten, woningcorporaties en aannemers in heel Nederland. Voor alles van een aangepast toilet tot een complete woonunit bent u bij Q-netics aan het juiste adres.

Overige woningaanpassingen

Naast balustrade- en hekwerkverhogingen kunt u ook bij ons terecht voor andere woning- en drempelaanpassingen. We verzorgen onder andere drempelopritten, scheggen, roosteropritten en wandbeugels.

Heeft u vragen over welke oplossing het meest geschikt is voor uw woning en scootmobiel? Neem gerust contact op met Q-netics. Wij voorzien u graag van advies en beantwoorden al uw vragen.

Deel dit bericht