Hoe overbrugt u een drempel veilig met uw rolstoel?

11 mei 2016

Voor diegenen die zich mobiliseren door middel van een rolstoel zijn drempels vaak een grote ergernis. Met name de voorste wielen van een rolstoel zijn erg klein en kunnen daarom maar lastig obstakels overwinnen. Zelfs ‘simpele’ drempels in huis zijn lastig voor een rolstoel. Dit is ook herkenbaar voor diegenen die een kennis of familielid hebben met een rolstoel waar zij regelmatig mee op stap gaan. Veel gebouwen, maar zelfs ook woningen, zijn niet voorbereid op rolstoelen. En dat kan vervelende of zelfs onveilige situaties veroorzaken. Bij Q-netics hebben we de oplossing om een drempel veilig te overbruggen met uw rolstoel.

Drempel voor rolstoel begaanbaar maken

Een drempel, ook wel dorpel genoemd, dicht de kleine ruimte tussen de deur en de vloer. De onderkant van een deur bevindt zich vaak een klein stukje boven de vloer. Wanneer de deur dan sluit blijft er een kier over. Dat zorgt voor slechte isolatie; en dus mogelijke tocht. Een drempel is de kleine verhoging onder de deur om deze kier te dichten. Echter zorgt deze verhoging er dus ook voor dat hier lastig overheen te rijden is met een rolstoel (of rollator).

Schegplaat op maat 1

Bij badkamers zijn de drempels vaak nog hoger, omdat ze hier een extra functie hebben, namelijk als waterkering. Omdat deze drempels hoger zijn brengen ze ook een groter gevaar met zich mee. Drempels zijn helaas niet te voorkomen dus het verwijderen hiervan is geen optie. Wat de veiligheid wel ten goede komt, is het ‘vlakker’ maken van de verhoging.

Drempel oplossingen voor rolstoel

Bij Q-netics hebben we een breed assortiment aan maatwerkoplossingen voor drempels. Deze oplossingen zorgen ervoor dat een drempel weer veilig te overbruggen is met een rolstoel of rollator. Omdat elke drempel een andere hoogte heeft, maken we onze drempelaanpassingen op maat. Zo hebben we scheggen voor kleine drempels, traanplaatopritten en voor grotere drempels kunnen we zelfs een drempeloprit maken wanneer het verschil in hoogte niet goed te overbruggen is.

Op onze pagina ‘drempelaanpassingen’ vindt u meer informatie over de mogelijkheden in het toegankelijker maken van woningen of bedrijven, en daarmee drempels, met uw rolstoel. Voor meer informatie over maatwerkoplossingen voor drempels kunt u uiteraard contact met ons opnemen.

 

Deel dit bericht