Hellingbaan rolstoel: aan welke eisen moet een hellingbaan voldoen?

13 september 2019

Wie mindervalide is of moeite heeft met staan of lopen, maakt veelal gebruik van een rollator, scootmobiel of rolstoel. Helaas blijken nog lang niet alle woningen en gebouwen even goed toegankelijk te zijn voor gebruikers van deze hulpmiddelen. Om aan de verplichting toegankelijkheid openbare gebouwen te voldoen of om woningen weer makkelijk begaanbaar te maken, moeten daarom vaak drempels en obstakels worden weggenomen. Bij kleine opstapjes of drempels kan het plaatsen van een drempelhulp dan voldoende zijn. Bij trappen en grotere hoogteverschillen is dit echter niet afdoende. In deze gevallen bieden hellingbanen de mogelijkheid om woning of het gebouw weer goed toegankelijk te krijgen voor rolstoelgebruikers. 

Een rolstoel hellingbaan op maat

Bij het vervaardigen van rolstoel hellingbanen wordt door Q-Netics alleen gebruik gemaakt van de beste materialen en technieken. Iedere situatie vraagt immers om een kwalitatieve oplossing op maat. Q-Netics heeft een nauwe samenwerking met zijn zusteronderneming metaalwarenfabriek Zador, hierdoor kunnen wij projectmatig binnenshuis diverse metalen accessoires en randvoorzieningen produceren. Daardoor kunnen wij aan vrijwel elke wens voldoen ongeacht de omvang van de aanpassing. De wens van de klant staat daarbij centraal. Bovendien zorgen wij ervoor dat de hellingbanen zo onderhoudsvrij mogelijk zijn. Uiteraard zorgen wij dat onze maatwerkoplossingen altijd aan de daarvoor gestelde eisen voldoen

Wilt u een rolstoel hellingbaan laten plaatsen die aan alle eisen voldoet? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden.

Deel dit bericht