Een galerij ophogen? Zo gaat dat in zijn werk

06 juni 2017

Op het moment dat iemand minder mobiel is, ontstaan ongemakken die er eerder niet waren. Eén van die ongemakken is dat het lastig wordt om hoge drempels op te stappen en te passeren. Dat kan zijn omdat iemand minder goed loopt of een stok of rollator nodig heeft bij het lopen. Maar het kan ook zijn dat iemand gebruik maakt van een rolstoel of scootmobiel. Een galerijflat heeft vaak opstappen die te hoog zijn als de mobiliteit van bewoners vermindert. De galerij verhogen is voor hen dan dé oplossing om te kunnen blijven wonen in de huidige woning. Hoe gaat dat in zijn werk?

Galerijverhoging glasvezelversterkt

Galerijverhoging met glasvezelversterkte vloeren worden opgebouwd uit panelen vervaardigd uit isopthaal polyesterhars versterkt met glasvezels. De panelen worden standaard geproduceerd in de kleur grijs RAL7040. De glasvezelversterkte galerijverhoging is leverbaar in elke gewenste RAL kleur zodat de juiste kleur gekozen kan worden en past bij de uitstraling van de galerijflat. Afhankelijk van de kleurkeuze ontstaat een warme of juist industriële uitstraling. Dit vloersysteem is sterk en lichtgewicht, zuur en zeewater bestendig, zeer stroef en enorm duurzaam bij een vrijwel onbeperkte levensduur.

Galerijverhoging houtcomposiet

Galerijverhoging met houtcomposiet vloeren worden opgebouwd uit kunststof planken die met houtvezels zijn versterkt. De planken zijn leverbaar in diverse kleuren en hebben een natuurlijke uitstraling. Hoewel de kleurkeuze bij houtcomposiet minder uitgebreid is, past het toch zeer goed bij de bouw en uitstraling van veel galerijflats. Houtcomposiet planken zijn lichtgewicht en onderhoudsarm.

Op maat gemaakt

Hoewel in de bouw veel gewerkt wordt met standaardmaten is geen gebouw hetzelfde. De galerijverhogingen van Q-netics worden vooraf op maat gemaakt. Ze zijn modulair in opbouw. Het grote voordeel daarvan is dat de installatie efficiënt kan worden gedaan met relatief weinig overlast voor de bewoners. Door het gehele vloeroppervlak te verhogen worden alle hoogteverschillen in één keer weggenomen. Bovendien is de galerijflat weer toegankelijk voor mensen met een rolstoel of rollator.

Duurzaam en veilig

Als de galerij wordt verhoogd is het van belang dat het een duurzame aanpassing is. De glasvezelversterkte galerijverhoging heeft een nagenoeg onbeperkte levensduur. Dit betekent dat bij een ophoging van een galerij die druk bewoond is, dit materiaal een hele geschikte keuze is. Houtcomposiet is tevens een zeer geschikt materiaal om vloeren te verhogen, doordat er altijd een basisvoorraad aanwezig is leent dit materiaal zich ook zeer goed voor kleinschalige projecten. Beide vloersoorten hebben een lange levensduur, zijn onderhoudsvrij en geluiddempend. Bovendien zijn ze allebei voorzien van antislip dus veilig voor gebruik met wandelstok, rollator of rolstoel.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van het ophogen van een galerij? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met een van onze specialisten of vraag een offerte aan. Wij helpen u graag met een advies op maat!

Deel dit bericht