Een drempelhulp: kleine aanpassing, groot gemak

09 oktober 2015

Wie minder goed ter been is en bijvoorbeeld gebruik maakt van een rolstoel, rollator of scootmobiel, weet dat niet alle ruimtes altijd even goed begaanbaar zijn. Vaak heeft dat te maken met oneffenheden in de vloer zoals drempels en hoogteverschillen. Deze obstakels leiden vaak tot lastige en vervelende situaties. In de meeste gevallen is uw woning met een paar eenvoudige aanpassingen toegankelijk te maken zodat u zich weer vrij kunt bewegen. Q-netics biedt verschillende oplossingen. Onze drempelhulpen zijn daar een goed voorbeeld van.

Een drempelhulp, ook wel drempeloprit genoemd, is geschikt voor zowel binnen als buiten en blijft stroef bij elk weer type.

Verbeterde toegankelijkheid dankzij een drempelhulp

Drempelhulpen van Q-netics zijn verkrijgbaar in standaard afmetingen of volledig op maat gemaakt. Dankzij het brede productassortiment is er voor elke situatie een passende oplossing te bieden. Elke situatie vraagt om een individuele aanpak, ieder mens is immers verschillend. De omgevingsruimte, uw persoonlijke wensen en aanvullende hulpmiddelen zoals rollator, rolstoel of scootmobiel spelen hierin een belangrijke rol. Comfort en veiligheid staan hierin altijd voorop, ook voor eventueel omliggende bewoners.

Verschillende drempelhulp variaties

Zoals beschreven vraagt iedere situatie om een andere aanpak. Q-netics biedt daarom verschillende soorten drempelhulpen. Denk bijvoorbeeld aan kleine opritjes, drempelopritten voor een rolstoel, traanplaatopritten, dorpelvangers, rubberen plakscheggen of een tussenstap. Meer informatie over deze producten vindt u op deze pagina.

Voordelen van een drempelhulp

Het gemak van een drempelhulp is natuurlijk het grootste voordeel: u kunt zich weer veilig en zelfstandig begeven in of rondom uw woning. Door het gebruik van de juiste materialen kunnen onze producten nooit gaan roesten of rotten en zijn daarmee tevens duurzaam en onderhoudsarm.

Meer weten?

Q-netics heeft vele jaren ervaring op het gebied van woningaanpassingen. We helpen u dan ook graag met het meedenken en adviseren voor de juiste oplossing. Wilt u meer informatie over de plaatsing van een drempelhulp of voor de mogelijkheden in uw woning? Neem dan contact op met een van onze adviseurs via 078 – 617 2308 of ga naar de contact pagina.

Deel dit bericht