Drempelhulp, welke opties zijn er?

22 maart 2017

Een lage drempel kan een enorm obstakel zijn voor mensen die moeilijk ter been zijn. Ook als u in een rolstoel of scootmobiel zit is een drempel soms lastig. U heeft drempelhulp nodig. Gelukkig zijn er genoeg oplossingen die maken dat uw huis, uw winkel of ander openbaar gebouw weer goed toegankelijk is. Welke opties heeft u?

Bij minimaal hoogteverschil: rubberen plakscheggen

Soms is er geen drempel die zorgt voor wat overlast bij het betreden van een ruimte met rollator of rolstoel. Maar is er net een randje dat zorgt dat u minder gemakkelijk naar binnen of buiten kunt. Een eenvoudige oplossing is de rubberen plakscheggen. Deze hebben een minimale afmeting, zijn zelfklevend en aan de voorzijde afgeschuind tot een absoluut nulpunt. De rubberscheggen zijn gemakkelijk op maat te snijden en kunt u direct vast plakken op een gladde ondergrond zoals laminaat, plavuizen en vinyl.

een rubberen plakscheggen

Net iets meer drempel: scheggen

Als u net iets meer hoogteverschil moet overbruggen zijn de plakscheggen geen oplossing. U heeft dan wat meer drempeloverbrugging nodig. Dan zijn scheggen een goede oplossing., deze overbruggen kleine obstakels van enkele centimeters. Scheggen worden vrijwel altijd bij drempels van deuren geplaatst. De drempelhulp wordt aan beide kanten tegen de drempel aan geplaatst en is beschikbaar in verschillende formaten, zodat ze bij elke deur en drempel passen.

Twee schegplaten van dichterbij

Met de rolstoel over de drempel

Rolstoel drempelopritten zijn gemaakt om kleine hindernissen overbrugbaar te maken met de rolstoel. U kunt de oprit op een drempel plaatsen zodat deze aan beide kanten gemakkelijk toegankelijk is met een rolstoel. Daarnaast kunnen de drempelopritten ook op een volledige galerij van een flat geplaatst worden. Daarmee maakt u de flat beter toegankelijk voor mensen met een rolstoel, scootmobiel of rollator. De drempelaanpassing kunt u in elke vorm leggen.

Drempeloprit bij de voordeur op een galerij

Uw woning weer toegankelijk

Stel, u heeft moeite hebt met een grote afstap bij uw deur maar u maakt nog geen gebruik maken van een rolstoel of rollator. Een goede oplossing is de Tussenstap. De Tussenstap is zowel binnen als buiten toepasbaar en is gemaakt van hoogwaardig kunststof plaatmateriaal voorzien van een rubberen antislip laag. Deze antislip laag voorkomt dat u uitglijdt.

tussenstap bij voordeur

Wilt u meer informatie over een passende drempeloplossing in uw woning of voor andere plekken? Wij denken graag met u mee zodat uw huis of ander gebouw goed toegankelijk wordt/blijft. Wij bieden oplossingen op maat en kijken graag naar wat we voor u kunnen betekenen. Voor meer informatie, vragen of advies kunt u uiteraard altijd contact met ons opnemen. Wij helpen u graag verder!

Deel dit bericht