Drempelhulp binnenshuis: dit zijn de mogelijkheden

15 maart 2019

Nederland stimuleert ouderen om zo lang mogelijk zelfstandig thuis te blijven wonen. En ook wanneer u een fysieke beperking heeft wilt u waarschijnlijk in staat zijn om zoveel mogelijk zelfstandig te wonen en leven. Niet alle woningen zijn echter even handig gebouwd voor mensen die slecht ter been of rolstoelafhankelijk zijn. Om op een prettige manier in uw huis te kunnen wonen, kan het dan noodzakelijk zijn om de nodige woningaanpassingen door te voeren. Eén van die benodigde aanpassingen is meestal het wegwerken van drempels en andere obstakels. Wij leggen graag uit welke mogelijkheden hiertoe bestaan.

Oplossingen op maat: drempelhulp binnenshuis

In veel woningen en zelfs seniorencomplexen zijn drempels en andere obstakels aanwezig. Voor mensen die gebruik maken van een loopstok, rolstoel of rollator, zijn deze moeilijk te passeren. Om ervoor te zorgen dat de bewoners toch op een gemakkelijke manier hun eigen woning kunnen betreden, is drempelhulp binnenshuis noodzakelijk. Drempelhulpen verlagen bovendien het risico dat iemand ongelukkig ten val komt bij het passeren van een verhoging. Daarom bieden wij voor elk obstakel in uw huis een passende oplossing aan.

Dorpelvervangers

Houten en granieten dorpels vormen een waar struikelblok voor mensen die slecht ter been zijn of gebruik maken van hulpmiddelen. Daarom leveren wij speciale dorpeloverbruggingen, die ervoor zorgen dat de overgang tussen beide vloerdelen geleidelijk loopt. Hierdoor is het niet meer mogelijk om met uw rolstoel of rollator achter de dorpel te blijven haken. De dorpelvervangers zien er netjes uit en zijn van hoge, onderhoudsvrije kwaliteit.

Individuele balkonverhogingen

In de lente- en zomermaanden is het heerlijk om op het balkon van het zonnetje te genieten. Doordat veel balkons in appartementen en flats een grote opstap hebben, is dit voor minder mobiele bewoners echter niet zo vanzelfsprekend. Gelukkig kunnen wij voor u een oplossing op maat realiseren met een individuele balkonverhoging. Wij zorgen ervoor dat het hoogteverschil wordt weggenomen, waardoor het balkon weer toegankelijk is voor iedereen. De balkonverhogingen zijn brandveilig en onderhoudsvrij. Bovendien worden ze zo gemaakt dat ze goed passen bij de rest van uw balkon.

Rubberen plakscheggen

Zijn er in huis kleine hoogteverschillen waarvoor een drempelvervanger of dorpelvervanger geen uitkomst biedt? Maak dan gebruik van onze handige rubberen plakscheggen. Deze zijn uitermate geschikt om hoogteverschillen tot 3,6 centimeter te egaliseren. Ze zijn eenvoudig op maat te snijden en zelfklevend, waardoor ze eenvoudig op iedere gewenste plek aangebracht kunnen worden.

Vraagt u zich af of drempelhulp binnenshuis iets voor u is en wilt u meer informatie? Neemt u dan contact met ons op. We vertellen u graag geheel vrijblijvend meer over de mogelijkheden!

Deel dit bericht