De mogelijkheden van drempelaanpassingen

04 januari 2017

Voor iedereen die last heeft van verminderde mobiliteit, is het een veel voorkomend probleem; de hoogte van een drempel. Dit komt met name voor bij een deuropening of (tussen)opstap richting een deur. Omdat dergelijke objecten lastig te passeren zijn en daarbij zelfs gevaarlijk kunnen worden, is het raadzaam om gebruik te maken drempelaanpassingen. Op die manier kunnen problemen eenvoudig verholpen worden en bevordert het de mobiliteit in en rondom de woning of andere plekken. Welke oplossingen er zijn? Dat leggen wij u uit.

Scheggen

Scheggen zijn een veel voorkomende manier om kleine hoogteverschillen te overbruggen. Ze worden veelal gebruikt voor verschillen tussen de 2 en 15 centimeter en daarom vaak zichtbaar bij deurdrempels. Scheggen zijn zowel verkrijgbaar in standaardafmetingen als in maatwerk varianten. Hierdoor heeft u altijd een snelle oplossing binnen handbereik. Daarnaast zijn de scheggen zeer onderhoudsarm en maken ze bij gebruik nauwelijks tot geen geluid.

scheggen

Rolstoel drempelopritten

Eén van de andere mogelijkheden op het gebied van drempelaanpassingen, is de rolstoel drempeloprit. Zoals de naam al doet vermoeden, is deze oprit met name geschikt voor rolstoelen. Een groot voordeel van deze opritten, is dat ze vrijwel in iedere vorm gemaakt en gelegd kunnen worden. De rolstoeloprit overbrugt gemiddeld een afstand tussen de 10 en 25 centimeter en vormt een stabiele en nagenoeg onderhoudsvrije oplossing. Indien gewenst, is het mogelijk om plaatselijk balustrades mee te verhogen. Zo voorkomt u onveilige situaties wanneer hoogteverschillen afnemen.

drempelaanpassing

Oprijplaten voor rolstoelen

Voor echt grote hoogteverschillen van meer dan 25 centimeter, zijn er andere opties beschikbaar. Oprijplaten voor rolstoelen overbruggen namelijk hoogteverschillen tot wel 100 centimeter. Het oppervlak van de oprit is gemaakt van anti-slip materialen, de rest van de constructie is voorzien van met glasvezel versterkt polyester. Het plaatsen van een rolstoeloprit kan de nodige ruimte in beslag nemen maar vormt wel een zeer veilige en solide oplossing voor mindervaliden. De gele aanloopstrook is bedoeld om het hoogteverschil aan te duiden en vormt tevens de opgang.

oprijplaat rolstoel

Indien u op zoek bent naar een passende drempeloplossing in de woning of andere plekken, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij van Q-netics bieden oplossingen op maat en kijken graag naar wat we voor u kunnen betekenen. Voor meer informatie, vragen of advies kunt u uiteraard altijd contact met ons opnemen. Wij helpen u graag verder!

Deel dit bericht