De mogelijkheden in opplussen

04 mei 2017

Ook voor mensen met specifieke woonbehoeften, zoals ouderen en gehandicapten, moeten woningen en complexen toegankelijk zijn. Het opplussen van een woning of complex bevordert de toegankelijkheid, veiligheid en het comfort. Lees in dit artikel meer over de verschillende mogelijkheden in opplussen.

Galerijverhoging

Voor minder mobiele bewoners van een galerijflat kan de entree van hun woning zorgen voor problemen. Door de vaak grote opstap is het voor hen vaak geen optie om in dergelijke complexen te wonen. Maar als u minder mobiel bent betekent dat niet dat deze woningen niet interessant voor u zijn. Door toepassing van galerijverhoging wordt het ook voor u mogelijk om zonder problemen een woning in een galerijflat te betrekken.

Balkonverhogingen

Net als galerijen hebben balkons ook vaak een grote, onhandige opstap. Wilt u gebruik maken van de buitenruimte, dan wordt dit een hoop gedoe. Balkonverhogingen bestaan uit op maat gemaakte panelen die de vloer van een balkon weer gelijkmatig ophogen. Daardoor kunt u op een veilige manier weer gebruik maken van de buitenruimte.

Op maat gemaakt

Om te zorgen voor zo min mogelijk overlast voor bewoners, worden de balkon- en galerijvloerverhogingen vooraf op maat gemaakt. Op deze manier kan de nieuwe vloer op een efficiënte manier geïnstalleerd worden. Doordat de vloer in zijn geheel wordt verhoogd, worden alle hoogteverschillen in één keer weggenomen. U kunt dan bijvoorbeeld met uw rolstoel of rollator zonder na te hoeven denken gebruik maken van de verschillende ruimten in uw woning.

Balustradeverhogingen

Wanneer uw vloer wordt verhoogd betekent dat meestal ook het verhogen van de balustrade. Dit om valgevaar te voorkomen. Het bestaande hekwerk kan verhoogd door middel van verschillende oplossingen. Het is mogelijk om uw aangepaste balustrade aan te laten sluiten bij het huidige hekwerk, maar het is mogelijk om elk gewenst ontwerp te kiezen. Er kunnen afspraken worden gemaakt over details en afwerking, zodat het hekwerk volledig bij uw wensen past.

Materialen

Balkon- en galerijverhogingen kunnen aan de hand van verschillende materialen worden uitgevoerd. Zo zijn er glasvezelversterkte vloeren die sterk en licht in gewicht zijn, zuur en zeewater bestendig,  stroef  duurzaam bij een vrijwel onbeperkte levensduur. Dit materiaal wordt voornamelijk toegepast voor de galerijvloerverhogingen. Een andere mogelijkheid zijn houtcomposiet vloeren die een natuurlijk uitstraling hebben en worden opgebouwd uit kunststof planken die met houtvezels zijn versterkt. Deze panelen worden voornamelijk voor de balkonvloerverhoging toegpast. Kenmerkend voor beide mogelijkheden is dat de vloeren duurzaam zijn en dus lang mee gaan.

Wil u graag meer willen weten over de mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Deel dit bericht