De 3 meest voorkomende woningaanpassingen voor gehandicapten

06 juni 2017

Mensen die slecht ter been zijn en lichamelijk gehandicapten ervaren vaak dat eenvoudige dingen een echte uitdaging zijn. Bijvoorbeeld het betreden van de eigen woning, het verplaatsen binnen de eigen woning of zelfstandig overeind komen. Met relatief kleine aanpassingen binnen de woning kunnen deze ongemakken worden beperkt of weggenomen. Hierdoor is het in sommige gevallen zelfs mogelijk om thuis te blijven wonen. Welke kleine aanpassingen er kunnen worden gedaan aan uw woning? Wij zetten de 3 meest voorkomende op een rij.

1. Drempelhulp

Voor mensen die slecht ter been zijn en/of afhankelijk zijn van een rolstoel of scootmobiel, kunnen drempels een flinke uitdaging zijn. Gelukkig zijn hiervoor talloze drempelaanpassingen mogelijk! Zo kunnen er scheggen worden geplaatst of een aluminium oprijplaat. En is het door uw beperking ook niet meer mogelijk om uw balkon te betreden? Ook hiervoor hebben wij een passende oplossing; zoals de individuele balkonverhoging. Zo kunt u op eigen initiatief zich weer door uw gehele woning begeven.

2. Opplussen en renovatie

Het opplussen bevordert de toegankelijkheid, comfort en veiligheid van een woning. Hoe? Door het verhogen van complete galerijen of balkonvloeren. Zo worden deze eenvoudig gelijkvloers met uw woning. Dit kan door middel van glasvezel of houtcomposiet. Afhankelijk van de galerij en/of balkonvloer kijken wij naar welke manier van opplussen het best kan worden toegepast. Op deze manier kunt u zich gemakkelijker en comfortabeler verplaatsen naar uw eigen woning. Door middel van het opplussen krijgt u dus weer een stukje vrijheid terug!

3. Wandbeugels

Wandbeugels kunnen een enorme uitkomst bieden voor gehandicapten of ouderen. Gelukkig zijn ze er in alle soorten en maten! Zo zijn er speciale trapspilbeugels, zodat u (zelfstandig) uw trap weer kunt gebruiken. Tevens zijn er speciale wandbeugels voor op uw douche- of toilet. Een ander soort wandbeugel die tegenwoordig volledig onmisbaar is, is de pakpaal. De pakpaal is een verplaatsbare stalen steunstang met bovenplaat en voetplaat die tussen vloer en plafond wordt geklemd. Hij geeft houvast en steun op die plaatsen waar een muur of een handgreep buiten bereik is. Ideaal omdat u deze eenvoudig in de gewenste ruimte binnen uw woning kunt bevestigen.

Kunt u binnen uw eigen woning een van deze aanpassingen goed gebruiken? Of bent u op zoek naar een andere manier om de comfort binnen uw eigen woning te verhogen? Neem gerust contact met ons op. Wij kijken graag samen met u naar de mogelijkheden!

Deel dit bericht