Uw balkonvloer verhogen? Wij bieden galerijverhoging op maat!

13 september 2019

Drempels, opstapjes, niveauverschillen en oneffenheden kunnen ervoor zorgen dat een galerij of balkon slecht toegankelijk is voor mensen die minder goed ter been zijn. Een woningaanpassing in de vorm van een galerijverhoging is een goede oplossing. Zo kunnen bewoners en bezoekers met een rollator, scootmobiel of rolstoel weer zelfstandig de woning in- en uitgaan. Bij Q-Netics hebben wij een oplossing voor elke situatie, uitgevoerd met onze standaard producten of volledig op maat gemaakt. Het verhogen van een balkonvloer of galerij is daarmee een waardevolle investering die bijdraagt aan de toegankelijkheid van uw complex en tegelijkertijd de architectuur en uitstraling respecteert.

Uw galerij- of balkonvloer verhogen

Voor het ophogen van een galerij of balkon beschikt Q-Netics over verschillende materialen en kleuren, zodat er altijd een passende uitstraling gecreëerd kan worden. Zo kunt u kiezen voor een glasvezelversterkte vloer, die bestaat uit op maat gemaakte panelen die zijn versterkt met glasvezels. Deze panelen worden geplaatst op een aluminium constructie, wat ervoor zorgt dat dit vloersysteem zeer sterk en lichtgewicht is. Bovendien zijn de gebruikte materialen antislip en onderhoudsvrij dankzij de fijne korrelstructuur en goede drainagecapaciteit. Bang dat de vloer over een aantal jaar weer vervangen moet worden, hoeft u niet te zijn want deze galerijverhoging heeft een vrijwel onbeperkte levensduur. En niet onbelangrijk: uiteraard voldoen de materialen aan de strengste veiligheidsvoorschriften op het gebied van brandveiligheid.

Behalve met glasvezelversterkte vloerdelen, kunt u de galerij of balkonvloer verhogen met behulp van Q-Netics houtcomposiet vloeren. Deze kunststofplanken zijn versterkt met houtvezels. De vloer krijgt hierdoor een natuurlijke aanblik. Net als de glasvezelversterkte vloeren, is een houtcomposiet vloer lichtgewicht, onderhoudsarm en duurzaam.

Galerijverhoging; de voordelen op een rij

Een galerijverhoging kent vele voordelen op het gebied van toegankelijkheid, comfort, design en veiligheid. De belangrijkste hebben wij nog even voor u op een rij gezet:

  • Q-Netics vloersystemen verfraaien het vloeroppervlak en maken leefruimtes toegankelijk voor mensen met een rolstoel of rollator;
  • Het vermindert de kans op ongevallen door bijvoorbeeld struikelen;
  • De ophoging is stevig en op elke gewenste hoogte instelbaar;
  • De constructie is geluiddempend;
  • Er is een passende kleur en uitstraling voor ieder gebouw.

Combineer een galerijverhoging met balustradeverhoging

In veel gevallen is het noodzakelijk om een vloerverhoging te combineren met een balustradeverhoging. Op die manier voorkomt u valgevaar en blijft de balustrade voldoen aan de veiligheidsnormen volgens het Bouwbesluit en het Wetboek voor toegankelijkheid. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van een Q-Netics aluminium relingprofiel. Daarnaast is het ook mogelijk om een oplossing op maat te maken, zodat de balustradeverhoging qua vorm, kleur en afmeting naadloos aansluit bij het bestaande hekwerk. Wanneer u door ons een galerij of balkonvloer laat verhogen, zullen wij u altijd informeren over de noodzakelijkheid van het verhogen van de balustrade. Wij kennen de wet- en regelgeving op dit gebied goed en kunnen u voorzien van passend advies.

Meer weten over balkonvloer- of galerijverhoging? Neem contact op

Wilt u meer informatie over het opplussen van een flat of appartementencomplex, neem dan gerust contact met ons op. Naast het verhogen van de galerij kunt u bij ons bovendien ook terecht voor drempelaanpassingen. Samen met u kijken wij wat de beste oplossing is voor het toegankelijk houden van de woningen.

Deel dit bericht