Aanpassingen in het huis voor 80 plussers

09 mei 2019

De meeste 80 plussers willen tegenwoordig het liefst langer zelfstandig thuis wonen. Helaas kan het ouder worden ervoor zorgen dat men in en rondom het huis tegen beletsels aanloopt. Zo hebben veel 80 plussers moeite met traplopen. Ook zien we vaak dat bukken of opstaan moeilijker gaat, waardoor het doen van de dagelijkse handelingen lastig wordt. Veel flats en appartementen hebben daarnaast vaak drempels of opstapjes die voor ouderen die slecht ter been zijn lastige obstakels vormen. Gelukkig zijn bijna al deze problemen tegenwoordig te verhelpen, door middel van aanpassingen in het huis. Wij zetten een aantal van de belangrijkste mogelijkheden op een rijtje, voor wie op een veilige manier in zijn of haar vertrouwde omgeving wil blijven wonen.

Steunbeugels badkamer, toilet en douche

Naarmate mensen ouder worden, worden ze vaak minder mobiel. Bukken gaat lastiger evenals opstaan vanuit een stoel, toilet of bad. Doordat het evenwicht en de bewegelijkheid van ouderen meestal ook achteruit gaat, zijn kamers met gladde vloeren vaak moeilijker te betreden. Hierdoor zijn de badkamer en het toilet voor een 80 plusser vaak slecht toegankelijk. Q-Netics kan echter handige steunbeugels leveren die in de badkamer of het toilet geplaatst kunnen worden. Door in de badkamer op strategische plaatsen een dergelijke wandbeugel te plaatsen, kunnen de bewoners makkelijker zelf in de douche of in het bad stappen. De beugels zijn bovendien eenvoudig te bevestigen en hebben een goede grip. Het is ook mogelijk om in andere ruimtes extra steunpunten te creëren. Hiervoor hebben wij trapspilbeugels en kozijnbeugels beschikbaar.

Opplussen

Helaas beschikken veel appartementencomplexen en flatgebouwen over onhandige drempels en opstapjes. Hierdoor kan het zeker voor oudere, minder mobiele bewoners, lastig worden om de woning of bijvoorbeeld het balkon te betreden. Opplussen zorgt ervoor dat alle ruimtes weer goed bereikbaar worden. Zo kunnen ook bewoners die slecht ter been zijn en bijvoorbeeld een rolstoel of rollator gebruiken, zich weer vrij bewegen. Opplussen kan op verschillende manieren worden toegepast. Denk daarbij aan galerijverhogingen, balkonverhogingen en het verhogen van een balustrade om valgevaar te voorkomen.

Een drempelhulp of drempelaanpassingen

Naast het plaatsen van steunbeugels en opplussen, kunnen ook drempelaanpassingen een uitkomst bieden in huis. Bewoners die gebruik maken van een wandelstok, rollator of rolstoel kunnen drempels vaak maar moeilijk passeren.  Een drempelhulp of drempelaanpassing lost dit probleem eenvoudig op. Hierdoor wordt iedere woning, zowel binnen- als buitenshuis weer goed toegankelijk voor alle bewoners.

Bent u op zoek naar een deskundig advies omtrent het aanpassen van een woning? Wanneer u contact met ons opneemt geven wij u vrijblijvend een persoonlijk advies!

Deel dit bericht