4 mogelijkheden om de toegankelijkheid van een gebouw te verhogen

16 mei 2017

1. Drempeloprit

Mensen die slecht ter been zijn, of gebruik moeten maken van rolstoel of scootmobiel, hebben soms het idee buiten de maatschappij te staan. Simpelweg omdat veel openbare gebouwen (en huizen) slecht of zelfs niet toegankelijk zijn voor minder mobiele mensen. Maar dit is goed op te lossen met oprijplaten. Deze platen zijn ontwikkeld om de ingang snel en eenvoudig toegankelijk te maken voor mindervaliden en mensen die slecht ter been zijn. De rolstoel drempeloprit is onder meer van glasvezelversterkte polyesterroosters gemaakt. Dit maakt het product zeer sterk, slijtvast en corrosiebestendig. Het oppervlak van de roosteropritten is antislip, dankzij de open structuur en de holle vorm van de mazen.

drempeloprit voor een gebouw

2. Drempel verhogen

In een gebouw zelf zijn vaak drempels die lastig te nemen zijn voor minder mobiele mensen. Scheggen zijn gemaakt om eenvoudig en snel kleine hindernissen te overbruggen. Met scheggen overbrug je kleine obstakels van enkele centimeters. Daarmee worden drempels tot een minimum beperkt. De drempelhulp wordt aan beide kanten tegen de drempel geplaatst en is beschikbaar in verschillende formaten. Dit zodat ze bij elke deur en drempel passen. Een andere naam voor scheggen is drempeloploop of drempeloverbrugging. De drempeloverbruggingen kunnen ook op maat worden gemaakt.

Drempel verhogen

3. Galerij verhogen

In veel galerijflats is de opstap vanaf de galerij naar de woning te hoog. Minder mobiele mensen kunnen niet in zo’n flat wonen. Gelukkig is het mogelijk om de galerijvloer te verhogen. Balkon- en galerijvloerverhogingen worden vooraf op maat gemaakt en zijn modulair in opbouw. Dit resulteert in een efficiënte installatie met weinig overlast voor de bewoners. Door het gehele vloeroppervlak te verhogen worden alle hoogteverschillen in één keer weggenomen. Een galerijverhoging kan uitgevoerd worden in diverse materialen en kleuren.

galerijverhogingen

4. Balustrade verhogen

In combinatie met een vloerverhoging van de galerij is het vaak noodzakelijk ook de balustrade te verhogen om valgevaar te voorkomen. De balustradeverhoging zorgt er voor dat het hekwerk voldoet aan de veiligheidsnormen volgens het Bouwbesluit en het Wetboek voor toegankelijkheid.

Dubbele balustradeverhoging in flat

De mogelijke aanpassingen aan een gebouw om de toegankelijkheid te vergroten zijn divers. Wilt u meer informatie of een passende oplossing? Wij denken graag met u mee zodat het gebouw volledig toegankelijk wordt. Wij bieden oplossingen op maat en kijken graag naar wat we voor u kunnen betekenen. Voor meer informatie, vragen of advies kunt u uiteraard altijd contact met ons opnemen. Wij helpen u graag verder!

Deel dit bericht