4 tips om de toegankelijkheid in en naar uw badkamer te verhogen

23 september 2015

Het dagelijks leven brengt al genoeg ongemakken met zich mee. Daarom is het wel zo fijn om in uw eigen huis met gemak en comfort te kunnen wonen. Wanneer soepel beweging minder vanzelfsprekend wordt, kan de badkamer een obstakel worden. Lage toiletpotten, wasbakken die juist te hoog hangen en akelige drempeltjes waar u over neigt te struikelen. Gelukkig zijn er genoeg manieren om het comfort en de toegankelijkheid van de badkamer een stuk aangenamer te maken!

Dorpeloverbrugging

Een dorpel is een verhoogd stuk vloer dat vaak binnen de deurpost, tussen een overgang van kamers, is geplaatst. Voor veel mensen, met name die slecht te been zijn, is dit letterlijk en figuurlijk een vervelende drempel. Hiervoor is de dorpelvervanger bedacht. Met dorpelvervangers creëert u een geleidelijke overgang tussen twee vloerdelen. Deze bestaan in zowel aluminium als kunststof. Door de groeven aan de bovenkant van de dorpelvervanger bevat het een antislip-effect. 

Wandbeugels

De naam zegt het al, deze beugels worden aan de wand geplaatst waardoor u extra houvast hebt in de badkamer. De beugels worden vaak geplaatst op locaties als de douche, of naast het toilet. De wandbeugels zijn stevig en kunnen gemakkelijk worden bevestigd aan de muur. Het materiaal kan goed tegen water, vocht en warmte en is dus uiterst geschikt voor in de douche en badkamer. Met behulp van de wandbeugels kunt u gemakkelijker opstaan van het toilet en heeft u tijdens het douchen een stevige grip. Ook wanneer u gebruik maakt van een stoel onder de douche, is de beugel ideaal om weer overeind te komen.

Wastafelkraan

De ouderwetse kraan met een draaiknop links voor warm water en rechts voor koud water is alles behalve gebruiksvriendelijk wanneer u minder spierkracht in armen en handen heeft. De knoppen vereisen namelijk vaak veel kracht om open te krijgen en moeten stevig dichtgedraaid worden om lekken van de kraan te voorkomen. Gelukkig bestaan er tegenwoordig ook kranen waarbij je maar één hendel nodig hebt en u deze alleen omhoog hoeft te tillen. Dit lukt zelfs nog met de pink! Zeer gebruiksvriendelijk dus.

Verhoogd toilet

Er is niks zo vervelend als een lage wc pot waar u bijna niet meer vanaf komt. Daar is wat op bedacht. Een staande toiletpot. Dit is een hoge pot waar u niet ver voor door uw hurken hoeft. In combinatie met de wandbeugel creëert u zo een stuk gebruiksgemak.

Het vraagt dus niet eens heel veel werk om het gebruiksgemak en de toegankelijkheid binnen de badkamer te verhogen, maar op het comfort geeft het een enorme en positieve impact!

Deel dit bericht